Connect with us

Razno

Objavljena raspodjela sredstava za 2018.godinu

Vlada i Ministarstvo sporta, na osnovu godišnjeg javnog konkursa, u sportske klubove i saveze uložiće oko četiri miliona EUR, saopštio je ministar sporta Nikola Janović.

“Na konkurs konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata prijavljen je 391, a Ministarstvo sporta podržalo je 292 programa. Ostali su diskvalifikovani zbog neispunjavanja zakonom utvrđenih kriterijuma konkursa i nepotpune dokumentacije”, kazao je Janović.

Najviše novca iz budžeta namijenjenog za sport u 2018. godini dobiće Košarkaški savez Crne Gore – 620 hiljada eura, objavljeno je na sajtu Ministarstva sporta. KSCG je imao i najviše novca i u 2017. – 630 hiljada eura.

Slijedi Rukometni savez Crne Gore, sa 570 hiljada eura za domaća takmičenja i nacionalne selekcije. To je 20 hiljada manje nego prošle godine.

Vaterpolo i plivački savez je dobio 396 hiljada i 600 eura, što je za skoro 25 hiljada eura manje nego za 2017. godinu.

Odbojkaški savez dobio je 274.800 eura, što je manje za 15.200 eura u odnosu na 2017.godinu (290.000 eura), dok je Atletski savez dobio pet hiljada više nego u 2017. – 175 hiljada eura.

ODBOJKAŠKI KLUBOVI KOJI SU DOBILI SREDSTVA:

 

ODBOJKAŠKI KLUBOVI KOJI NISU DOBILI SREDSTVA:

Amaterski odbojkaški klub „Rudar“ – uvidom u priloženu konkursnu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena potvrda Centralne banke Crne Gore da sportskom subjektu nijesu blokirani računi, iz kog razloga isti nije ispunio uslove Konkursa.

Ženski odbojkaški klub „Budućnost“ Podgorica – uvidom u priloženu konkursnu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena potvrda Poreske uprave da sportski subjekt nema neizmirenih poreskih obaveza

do 01.12.2017.godine, iz kog razloga isti nije ispunio uslove Konkursa.

Ženski Odbojkaški klub „Galeb“ Bar – uvidom u priloženu konkursnu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena potvrda Centralne banke Crne Gore da sportskom subjektu nijesu blokirani računi, iz kog razloga isti nije ispunio uslove Konkursa.

Odluka se može preuzeti OVDJE.

More in Razno