Connect with us

Novosti

PRVA LIGA (Ž): Derbiji u Pljevljima i Baru

U petak, 18. oktobra, odigraće se dva meča 3.kola Prve lige Crne Gore za odbojkašice.

U Sportskom centru “Ada” u Pljevljima, Rudar će ugostiti podgoričku Moraču sa početkom u 19 časova.

“Utakmice sa Moračom su uvijek izazov, jer i mi i oni pružamo dobre partije. Nadam se da će to biti i ova. Vrijedno smo radili u proteklom periodu sto nismo pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. Naravno to je svojstveno mladim ekipama. Ekipi Morače bih dala ulogu favorita u ovom meču. Naša prednost može biti domaći teren”, izjavila je trener Rudara, Nataša Marković.

Istog dana, sat kasnije (20h) počeće duel između Galeba i Gimnazijalca u Sportskom centru “Topolica” u Baru.

“Nakon nešto lakših mečeva u prva dva kola u treće nam dolazi za sada lider šampionata, koji je startovao jako dobro ima dvije ubjedljive pobjede, to nije ništa slučajno jer je Gimnazijalac jako dobra ekipa, predovodjena sa jednim od najboljih trenera naše lige, Milanom Franovićem. Ipak mi igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo uspjeti da slavimo i nastavimo pobjednički niz, imamo nekih zdravstvenih problema i jos ne znam u kom sastavu ćemo nastupiti u petak ali koja god postava da izadje na teren u obavezi je da da sve od sebe da da dodjemo do pobjede”, kazao je trener Galeba, Nikola Masoničić.

“Sezonu smo otvorili sa dvije vezane pobjede, odigrali smo dva vrlo teška i borbena meča. Zadovoljan sam, jer smo odradili i odličan pripremni ciklus. U narednoj utakmici ekipa Galeba je kao prošlogodišnji osvajač KUP-a favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da se podignemo na još viši nivo i pružimo dostojan otpor protivniku”, izjavio je trener Gimnazijalca, Milan Franović.

Jedinstvo Franca biće domaćin Albatrosu u subotu  19.oktobra u Sportskom centru “Nikoljac” u Bijelom Polju sa početkom od 17 časova. U sali Medicinske škole u Podgorici, Budućnost će odmjeriti snage sa Mediteranom, sa početkom od 18 časova.

Poslednji meč trećeg kola odigraće se u SC “Topolica” u Baru između Luke Bar i Nikšića sa početkom od 17 časova.

Raspored:

petak, 18.oktobar

(19h) Rudar – Morača

(20h) Galeb – Gimnazijalac

subota, 19.oktobar

(17h) Jedinstvo Franca – Albatros 

(18h) Budućnost – Mediteran

nedelja, 20.oktobar

(17h) Luka Bar – Nikšić

 

More in Novosti