Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u četvrtak (17h)

Prenos žrijeba možete gledati na Sport klubu 1 i na Volleyball World Youtube kanalu

od admin
197 pregleda

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u odbojci koje će se održati 2022. godine, biće održan u četvrtak u 17 časova u Moskvi.

Jubilarno 20. prvenstvo održaće se u Rusiji, a pored domaćina, učestvovaće još 23 ekipe koje će biti podijeljene u šest grupa po četiri ekipe, a prvi mečevi su na programu od 26. do 29. avgusta naredne godine.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji učestvovaće: Rusija, Poljska, Portoriko, Kanada, Brazil, Argentina, Tunis, Kamerun, Iran, Japan, Italija, Slovenija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Njemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina. 

Druga faza takmičenja će se odvijati tako što će se formirati četiri grupe po četiri tima, koje će činiti 16 najboljih selekcija u prvom dijelu šampionata, koji grupu budu završili kao prvi ili drugi, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Poslednju fazu gdje su i polufinale i mečevi za medalju, izboriće šest selekcija, koje budu najbolje rangirani u grupi, kao i dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

Gradovi u kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva su: Moskva, Ufa, Jekaterinburg, Novosibrisk, Kazanj, Kalinjgrad, Sankt Petersburg, Jaroslavlj, Krasnojarsk i Kamerov.

izvor: Meridian sport

Povezani članci