Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Intervju

Zenović: Od nule do duple krune za osam mjeseci

Odbojka se vratila kući, tamo gdje su ne tako davno pisane velike priče, opet vlada euforija… Najbolja odbojka u Crnoj Gori ponovo se igra u Budvi – nova dupla kruna ekspresno je stigla na jadransku obalu.

Prošle godine u ovo doba Budva nije imala odbojkaški klub, bivši velikan Budvanska rivijera bio je ugašen, a onda pred strat sezone “rođen” je novi klub – koji je ponio ime grada. Velikim radom svih u Budvi za samo osam mjeseci je napravljen dominantan tim u domaćim takmičenjima.

“Iskren da budem i nisam bio toliki optimista da će se sve desiti tako brzo”, počeo je priču za FOS sportski direktor Budve Nemanja Zenović. “Potajno smo se svi tome nadali, jer smo napravili dobar tim i stručni štab, tako da smo sa te strane vjerovali da možemo doći do uspjeha”.

A momci Vladimira Vasovića do tog uspjeha stigli su dominantno – sa samo jednim porazom u sezoni.

“Mogu slobodno reći da smo trijumfovali na dominantan način”, istakao je Zenović. “Bila je to liga sa najviše inostranih pojačanja u posljednjih nekoliko godina i samim tim ova dupla kruna je dobila veći značaj. Zasluge za uspjeh ima cijela ekipa na čelu sa stručnim štabom koji je čitave sezone u kontinuitetu radio sjajan posao – i na tome sam im veoma zahvalan”.

I rezultat i navijači

Koliko je bilo teško napraviti sve za tako kratko vrijeme – posebno kada se zna da ste krenuli od nule.

“Bilo je jako teško. Krenuli smo od nule – kad kažem od nule mislim bukvalno na sve. Od osnivanja kluba, kompletne organizacije i funkcionisanje samog kluba, do formiranja kompletne ekipe, stručnog štaba, formiranja mlađih selekcija. Klub funkcioniše bez ikakvih poteškoća, tako da mogu da budem ponosan na ono što smo uspjeli da uradimo za prvu sezonu”, potencirao je sportski direktor Budve.

Na tribine su se vratili i navijači (Gusari), pa je atmosfera tokom finalne serije protiv Budućnosti bila sjajna.

“I to je jedna velika stvar koju smo uspjeli da uradimo i sa kojom se isto ponosimo. Uspjeli smo da poslije gotovo dvije godine pauze vratimo publiku na tribine”, ocijenio je Zenović. “Bili su naš igrač više u gotovo svim utakmicama, napravili spektakl u finalnoj seriji kao i u finalu Kupa i ja sam im mnogo zahvalan što su zajedno sa nama stigili do ovog uspjeha”.

Ni euro dugovanja, planovi za Evropu

Budva je sjajnim odabirom pojačanja napravila šampionski tim, a koliko je sve bilo teško finansijski uraditi?

“Kao što znate naš osnivač je Opština Budva i ovom prilikom moram reći da su nas ispoštovali po svim pitanjima vezano za budžet – sve što je bilo dogovoreno ispoštovano je sa njihove strane. Prepoznali su naš veliki trud i rad, a sve sa ciljem da odbojka nastavi veliku tradiciju u našem gradu”, objasnio je Zenović.

Bilo je pomoći i iz drugih izvora…

“Tu su i naši sponzori koji su isto tako, u skladu sa svojim mogućnostima pomogli klubu. Tako da slobodno mogu reći da smo sve fino skockali što se tiče finansija odmah na početku sezone i evo završili smo sezonu tako da se nikome neće ostati dužan ni jedan euro – i to je i bio osnov mog ulaska u klub. Da se svi igrači, stručni štab, zaposleni i svi ostali naši partneri uradno ispoštuju”, jasan je Zenović.

Dupla kruna znači i povratak Budve tamo gdje je godinama bila važan dio – u evropska takmičenja.

“Sada nam predstoji da sjednemo i počnemo planove za narednu sezonu. Samim osvajanjem dva trofeja izborili smo plasman u Evropu, koju ćemo sigurno igrati. Kao što sam i prethodno rekao – u skladu sa budžetom planiraćemo pojačanja i sve ostalo kako bismo se pokazali u dobrom svjetlu u evropskim takmičenjima. Kao što je to nekada bila praksa u Budvi”, zaključio je Zenović.

izvor: fosmedia.me