Banner

Za trofej Kupa u subotu u Herceg Novom

Finalne utakmice za odbojkaše (17h) i odbojkašice (20h) odigraće se u subotu, 01. aprila u SC "Igalo" u Herceg Novom

od Mirjana
653 pregleda

Danas je u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore održana press konferencija povodom finala Kupa Crne Gore 2023. za odbojkaše i odbojkašice.

Finalne utakmice Kupa Crne Gore odigraće se u subotu, 01. aprila u Sportskom centru “Igalo” u Herceg Novom. Tehnički organizatori finalnih utakmica ovogodišnjeg Kupa su odbojkaški klubovi Herceg Novi i Albatros, uz podršku Opštine Herceg Novi.

U prvom finalnom susretu od 17 časova sastaće se branilac titule Budva i odbojkaši Budućnost volley-a.

U finalu odbojkašica od 20 časova sastaće se Herceg Novi i Albatros, u kojem će se po prvi put u istoriji crnogorske odbojke za trofej boriti dvije novske ekipe.

Trener Albatrosa Branka Obradović kazala je da igraju finale, u kojem ne mogu ništa da izgube, a mogu mnogo da dobiju.

“Igramo finale, ne možemo ništa izgubiti, a možemo mnogo da dobijemo. Srećna sam i ponosna na svoj tim što je po prvi put u klupskoj istoriji izborio finale. Vrijedno i požrtvovano se radilo, znamo i svjesni smo koga imamo sa druge strane mreže, veoma jaku ekipu, ali to ne znači da ne vjerujemo, ne želimo ili se ne nadamo velikom uspjehu. Za nas je uspjeh svaki poen koji osvojimo protiv moćnog Herceg Novog, neporaženog u prvenstvu ove sezone. Šta god bude, trofej će ostati u Herceg Novom”.

Trener Herceg Novog Milorad Krunić kazao je da predstojeće finale otvara novu stranicu u istoriji crnogorske ženske odbojke i naglasio da prvi put osvajač trofeja neće biti iz Bara.

“Predstojeće finale otvara novu stranicu u istoriji crnogorske ženske odbojke. Prvi put osvajač trofeja neće biti iz Bara. Ove godine su to zasluženo dvije ekipe iz Herceg Novog. Cijelu sezonu u svaku utakmicu ulazimo podjednako, isto tako motivisano i koncentrisano odigraćemo i finale. Sa druge strane mreže biće ozbiljna ekipa Albatrosa, koja ima kvalitet. Imajući u vidu naše rezultate i pristup kojim ulazimo kao favoriti, idemo na pobjedu. Bilo bi lijepo da dvorana bude puna, mislim da smo to zaslužili. Zadovoljan sam sezonom, odigrali smo 47 utakmica od kojih imamo poraze u prijateljskim utakmicama od Stare Pazove, tada vodeće ekipe u Srbiji i dva puta od belgijskog Asteriksa u CEV Čelendž kupu. Sve ostalo smo dobili”.

Trener Budve Miloš Marković kaže da će pobijediti ekipa koja bude staloženija, koja bude smirenija, koja redukuje broj grešaka.

“Sastaju se ekipe koje su u dosadašnjem prvenstvu pokazale najviše. Ekipe koje su se posljednji put ove sezone sastale u novembru. Siguran sam da je ove godine situacija izjednačenija, da su ekipe podjednake kvalitetom i iskustvom. Ubijeđen sam da nas očekuje jako interesantno i neizvjesno finale. Naša želja i ciljevi uoči početka sezone su odbrana duple krune, raduje me da smo zdravi, da smo lijepo radili. Nadam se da će se taj rad isplatiti i da ćemo osvojiti trofej. Pobijediće ekipa koja bude staloženija, koja bude smirenija, koja redukuje broj grešaka, servisom udalji protivnika od mreže i na taj način olakša sebi realizaciju kontranapada”.

Trener Budućnost volley-a Miljan Bošković očekuje dobru i neizvjesnu utakmicu.

“Ove godine pripala mi je čast da budem prvi trener Budućnost volley-a, nakon više finala kao pomoćni trener. Nakon dva odigrana meča u prvenstvu rezultat je neriješen. Prvu utakmicu Budva je dobila u Podgorici, mi smo se revanširali u Budvi. Očekujem dobar meč, pozvao bih navijače da dođu u velikom broju i uživaju u, nadam se, dobrom i neizvjesnom meču”.

Obije utakmice će se direktno prenositi na Radio televiziji Crne Gore i MNE SPORT televiziji.

Subota, 01. april

Odbojkaši

Budva – Budućnost volley (17h)

Odbojkašice

Herceg Novi – Albatros (20h)

 

VIDEO IZJAVE:

https://www.youtube.com/watch?v=APUNeaosBtY

Povezani članci