Banner

Vujanović: Zadovoljan sam plasmanom u finale plej-ofa

od admin
232 pregleda

Predsjednik ŽOK “Luka Bar” Nenad Vujanović, u saopštenju za Primorski portal, istakao je da je Luka Bar plasmanom u finale plej ofa i finale Kupa ispunila postavljene ciljeve prije početka sezone.

“Sa zadovoljstvom želim da upoznam javnost  i ljubitelje ŽOK „Luka Bar“ , da su se naše odbojkašice plasirale u finale plej – ofa, nakon što su bile bolje od „Morače“ u polufinalnoj seriji, čime su ispunjeni postavljeni ciljevi prije početka sezone, igranje u oba finala. Naravno,to ne znači da ćemo u finalu, protiv u ovoj sezoni dominantne ekipe Herceg Novi  istaći bijelu zastavu, već ćemo učiniti sve da budemo dostojan protivnik. Želim da izrazim zahvalnost igračicama i stručnom štabu, članovima Upravnog odbora i  svim strukturama kluba, na posvećenosti i angažovanju tokom čitave sezone. Naš prioritet bio je da predano radimo na afirmaciji, da uspjesima i rezultatima ponosno predstavljamo ime Osnivača, kao što smo to radili svih ovih godina na odbojkaškoj sceni  u svim takmičenjima. Kroz afirmaciju ženske odbojke i sporta u cjelini, nastojimo da unaprijedimo učešće u takmičenjima mladih igračica, koje kroz odbojku i sport ostvaruju važnu ulogu  u našoj društvenoj zajednici, a koja ih priprema za buduće izazove i odgovornosti.”

Vujanović se zahvalio i menadžmentu Luke Bar i svim sponzorima na podršci klubu.

“Veliku zahvalnost u ime  Upravnog odbora  ŽOK “ Luka Bar“ izražavam menadžmentu „Luke Bar“ na čelu sa izvršnim direktorom Ilijom Pješčićem, koji je odlukom o opredijeljenim sredstvima za klub od strane Osnivača, svo vrijeme davao doprinos razvoju kluba, kao i zahvalnost na ukupnoj podršci Luke Bar za podsticaj u organizaciji kluba. Posebnu zahvalnost želim da iskažem bivšem predsjedniku odbora direktora Luke Bar, mr Darku Pekiću, koji je sa posebnim senzibilitetom prepoznao značaj našeg kluba i predano radio na unapređenju i promociji kluba i Luke Bar, koja svoju društvenu odgovornost ostvaruje izdvajanjem sredstava za klub. Hvala svim sponzorima koji su nas podržavali tokom cijele sezone. Njihova podrška  bila je neophodna i inspirativna za nas, a nadam se da će publika kojoj dugujemo posebnu zahvalnost, biti uz nas i na finalnim utakmicama, kako bismo zajedno proslavili još jedan uspjeh. Mi ćemo nastaviti sa istim entuzijazmom i  mogu Vam sa sigurnošću reći da će ŽOK „Luka Bar“ u iduću sezonu ući sa još jačim igračkim kadrom što znači i većim ambicijama.”

Predsjednik Luke Bar je istakao žal što Opština Bar nije na pravi način finansijski podržala najuspješniji barski klub.

“Žao nam je što čelna institucija grada Opština Bar nije prepoznala adekvatno značaj našeg kluba, koji afirmiše odbojku i sport lokalne zajednice i što Sekretarijat za sport i mlade nije opredijelio veći finansijski udio iz budžeta Opštine za naš klub. Poštujemo odluke i prioritete Opštine Bar, nadležnog Sekretarijata, ali nam je žao što snažnijom podrškom nije  omogućen dalji domet za razvoj kluba koji afirmiše i grad iz kojeg klub potiče. Opredjeljeni iznos sredstava za naš klub iznosi manje od 1% u odnosu na ukupno izdvojena sredstva Opštine za sport u 2024. godini. Ukupno izdvojena sredstva Opštine Bar za sport iznose 1.490.000 eura, a za ŽOK ”Luku Bar” je opredijeljeno 11.367,54 eura. Uvjereni smo da ŽOK “Luka Bar“ zaslužuje bolji tretman i borićemo se za njega, jer je to najuspješniji sportski klub u Opštini Bar i među deset najuspješnijih u Crnoj Gori, kada su u pitanju kolektivni sportovi. To sa ponosom ističemo, a ostvareni rezultati trebalo bi da budu na ponos i čitavog grada. Nadamo se da će u budućnosti od opštinskih struktura koje su zadužene za sport postojati veće razumijevanje za potrebe i doprinos koji naš klub pruža zajednici. Svim klubovima i sportskim organizacijama želimo puno uspjeha u budućem radu.”

Povezani članci