Veselin Vuković u novom finalu sa Tandersima

od admin
76 pregleda

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener Veselin Vuković imaće priliku da osvoji i drugi trofej u ovoj sezoni u Japanu.

Nakon pehara u Kupu cara (Kup Japana), Vuković se sa JT Tandersima plasirao i u finale plej-ofa prvenstva Japana.

Tim iz Hirošime je u dva meča eliminisao Toraj Arovs, sa dvije pobjede (3:2 i 3:1), pa će se 7. i 14. aprila za titulu boriti protiv Panasonika, koji je direktno izborio vizu za finale kao prvoplasirani tim u ligaškom dijelu i drugoj fazi tamičenja.

Vukovićev tim je ligaški dio završio na četvrtom mjestu, ali se u drugoj fzi takmičenja, koju je igralo šest prvoplasiranih ekipa od 10, probio na drugo mjesto i izborio polufinale plej-ofa protiv trećeplasiranog Toraja.

Za skoro šest sezona na klupi Tandersa, Vuković je osvojio pet trofeja u Japanu u ukupno devet finala koliko ih je odigrao tim iz Hirošime pod vođstvom našeg trenera. Najvažniji pehar je, svakako, šampionska titula 2015. godine, prva u 87-godišnjoj klupskoj istoriji.

Pored titule i dva Kupa Japana, Vuković je sa Tandersima prigrabio i dva pehara u Kurovašiki kupu (takmičenje u Japanu koje se održava od 1952. godine u Osaki, uz učešće timova iz prve i druge lige), i to 2016. i 2017. godine…

Već je postao najtrofejniji trener u istoriji kluba, pošto su Tandersi prije dolaska Vukovića, u ljeto 2013. godine, osvojili tri trofeja (Kup Japana i dva Kurovašiki kupa). Sada ih u riznici imaju osam…

izvor: Vijesti

Povezani članci