Banner

Veselin Vuković selektor Saudijske Arabije

od Danilo
970 pregleda

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener, Veselin Vuković, naredne dvije godine vodiće selekciju Saudijske Arabije, sa mogućnošću produžetka na još godinu. Vukoviću, koji je prvi selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Saudijska Arabija biće šesti nacionalni tim koji će trenirati.

Vuković je u selektorskoj karijeri, nakon reprezentacije Savezne Republike Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, vodio i selekcije Egipta, Slovenije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u dva navrata.

U karijeri, obilježenoj brojnim uspjesima i trofejima, Vuković je predovdio i Budućnost, Budvansku rivijeru, Halkbanku, JT Tanders i Al Ain. Sa JT Tandersima osvojio je prvu i jedinu titulu u 90-godišnjoj istoriji istoriji japanskog kluba iz Hirošime, a sa Halkbankom prvi i jedini Kup CEV-a neke turske ekipe. Veselin Vuković ujedno je i predsjednik Trenerske organizacije OSCG.

Izazov koji ga očekuje sa selekcijom Saudijske Arabije je uvođenje mladih i perspektivnih igrača u nacionalni tim, čija je dosadašnja generacija zaokružila karijere. Nakon preuzimanja dužnosti, Vuković kao prve aktivnosti navodi sagledavanje stanja i određivanje prioriteta.

Cijeni da se u Saudijskoj Arabiji igra najbolja odbojka u Golfskom zalivu, te da je klupska odbojka u toj zemlji veoma popularna, što potvrđuje i po nekoliko hiljada gledalaca na utakmicama Prve lige, koja broji 10 klubova.

izvor: RTCG

Povezani članci