Banner

Veselin Vuković predsjednik Udruženja odbojkaških trenera Crne Gore

od admin
390 pregleda

U četvrtak je u hotelu „VOCO“ u Podgorici održana osnivačka Skupština Udruženja Odbojkaških trenera Crne Gore.

Na osnivačkoj sjednici prisustvovalo je 14 odbojkaških trenera: Veselin Vuković, Drago Cimbaljević, Srđan Popović, Dejan Radić, Kadri Sinani, Dragiša Ćalov, Vukašin Radošević, Herodit Sinani, Pero Radunović, Luka Bogojević, Budimir Latković, Nikola Radomirović, Đorđe Brajak i Ivica Šćekić.

Nakon što je donijeta odluka o osnivanju NVO „Udruženje odbojkaških trenera Crne Gore“ i usvojen Statut, Skupština je za predsjednika Skupštine Udruženja jednoglasno izabrala Đorđa Brajaka, dok je za predsjednika Udruženja, takođe jednoglasno, izabran Veselin Vuković.

Na predlog predsjednika Udruženja Veselina Vukovića, za članove upravnog odbora Udruženja odbojkaških trenera Crne Gore, pored Vukovića koji je predsjednik UO, imenovani su i Nataša Marković, Ksenija Ivanović, Miljan Bošković i Mladen Miladinović.

Veselin Vuković je istakao da je ideja zbog čega se osniva Udruženje jeste kako bi se unaprijedili rad i samostalnost trenera, mogućnost apliciranja za projekte vezano za usavršavanje trenerskog posla, kao i autonomiju u kojoj bi postojala mogućnost da se o svakodnevnim problemima trenera razgovara na adekvatnom mjestu i da se sa zajedničkim stavovima nastupa prema Odbojkaškom savezu Crne Gore.

S obzirom da se radi o osnivačkoj sjednici Skupštine UOTCG, Vuković je pojasnio da će Upravni odbor Udruženja utvrditi izgled pristupnice za učlanjenje, kako bi i ostali treneri koji nisu mogli da prisustvuju, mogli da postanu članovi Udruženja.

Povezani članci