Banner

Veselin Vuković: Dobili smo mlade igrače, tehničari pokazali zavidan nivo

"Mislim da su oba mlada dizača pokazala jedan zavidan nivo i sliku da se na njih može ozbiljno računati i budućnosti", zaključio je Vuković

od admin
386 pregleda

Prvi selektor Crne Gore i naš proslavljeni trener Veselin Vuković za Pobjedu komentariše nastupe odbojkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

U ovom komentaru je govorio o porazu Crne Gore protiv Češke (0:3), nakon koje je naša selekcija otpala iz trke za osminu finala.

– Potpuno zaslužena pobjeda Češke, u kojoj su dominatno igrali njihovi krajnji igrači. Šotola, Galabov i Vašina igraju u ozbiljnim ligama i zaista su uradili veliki dio posla, počev od dobrog servisa preko držanja prijema, a ljevoruki korektor Šotola je praktično završio sve te lopte. U prvom setu su napravili veliko vođstvo u startu, 8:2, i onda je to bilo dosta teško nadoknaditi.

– Mi smo utakmicu počeli sa postavom iz meča sa Danskom uz promjenu na liberu, gdje je Ćaćić, nakon pregleda, dobio dijagnozu da nije ništa opasno, pa je kao svaki pravi kapiten probao da pomogne ekipi, ali, realno, to nije bilo baš moguće. Česi su u završnici seta, kad smo počeli da pristižemo, na flot-servis kapitena Zajičeka, napravili nekoliko vezanih poena i tako završili prvi set.

– U drugom setu je situacija je bila nešto bolja, makar u početku, imali smo nekoliko vezanih poena flot-servisom Babića i imali egal igru do prve trećine seta. Onda smo zaglavili u poziciji „jedan“, kada su Česi napravili nekoliko uzastopnih poena, servirali su na prednjeg primača, a budući da nam je ljevoruki korektor u toj poziciji u zoni „jedan“, dosta teško smo pravili realizaciju. Tu se, praktično, taj set završio jer su se oni odvojili i napravili neophodan brejk.

– U trećem setu je dobro što su mlade snage bile unutra, libero Rovčanin i Đurović, ušao je i Delić koji uglavnom nije igrao, a napravljene su rotacije na pozicijama dizača i korektora. Česi su taj set počeli sa izuzetno jakim servisom, i Vašina je odservirao desetak servisa koji su stvarno bili prave “bombe” što se tiče jačine i zona gdje je pogađao. Bilo je dosta teško naći odgovor na sve to.

– Sad smo i teoretski ostali bez šansi da možemo da budemo u nokaut fazi. U ovim mečevima smo dobili mlade igrače, mislim da je to jako važno, smjenu generacija, i mislim da su oba mlada dizača pokazala jedan zavidan nivo i sliku da se na njih može ozbiljno računati i budućnosti – zaključio je Vuković.

Povezani članci