Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Liga šampiona

Veliko finale Lige šampiona u maju u Berlinu

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) odlučila je od ove sezone da ukine Final Four u Ligi šampiona i umjesto toga uvede novi događaj, ambiciozno nazvan “Super Finale”, koji podrazumijeva da se u jednom gradu u istom danu organizuju finalne utakmice i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon ove najave juče je u Berlinu CEV predstavio novi vizuelni identitet Lige šampiona i saopštio odluku da se ovogodišnje finale odigra 18-og maja u Berlinu.

Ovaj spektakularni sportski događaj, od kojeg u CEV-u očekuju da takmičenje podigne na još veći nivo, odigraće se u Maks Šmeling dvorani u Berlinu, u organizaciji odbojkaškog saveza Njemačke, odbojkaške lige Njemačke i domaćeg kluba Berlin a okupiće po dvije najbolje muške i ženske ekipe kao i hiljade navijača.

Iz CEV-a su poručili da je Berlin jedna od najatraktivnijih evropskih destinacija sa pet miliona stranih turista godišnje i velikim brojem znamenitosti, što ga čini idealnom lokacijom da u njemu provedete vikend i uživate u najboljim odbojkaškim predstavama.

“Nismo mogli izabrati bolje mjesto za organizaciju prvog ikada održanog superfinala Lige šampiona” – poručio je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić na početku pres konferencije u gradskoj vijećnici Berlina i dodao “Sa ovim super finalom mi započinjemo novu eru evropske odbojke”.

Državni sekretar za sport Aleksander Dzembritski rekao je da organizacija ovakvog događaja predstavlja veliku čast ali i veliku obavezu za Berlin i obećao da će organizovati spektakularan događaj.

izvor: Odbojkaški blog