Banner

U20 reprezentacija otputovala za Rumuniju, u četvrtak sa Bugarskom

od Mirjana
533 pregleda

U20 muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Rumuniju gdje će se od 11. do 13. januara takmičiti na Zonskim kvalifikacijama za U20 Evropsko prvenstvo.

Na turniru će, pored naše selekcije i domaćina Rumunije, učestvovati i juniori Turske i Bugarske, a direktan plasman na završni turnir izboriće samo pobjednik turnira.

Na startu, izabranici Dejana Radića sastaće se sa Bugarskom u četvrtak od 15h po našem vremenu. Dan kasnije igraće sa domaćinom, Rumunijom, od 18 sati, dok će turnir zaključiti susretom sa Turskom, 13. januara, u utakmici koja počinje u 15h.

Druga runda kvalifikacija na programu je od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru. U20 Evropsko prvenstvo za odbojkaše odigraće se u Srbiji i Grčkoj od 26. avgusta do 7. septembra. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se u Srbiji.

“Odradili smo pripreme u hotelu “VOCO”, gdje sam za ovih sedam dana doveo ekipu u najbolju moguću poziciju pred kvalifikacioni turnir koji se igra u Rumuniji. Očekujem da tamo pružimo svoj maksimum i da probamo da dođemo do jedne pobjede, koja bi nam značila odlazak na drugi kvalifikacioni turnir, cilj je to. Tamo ćemo vidjeti da li možemo da postignemo taj nivo. Ekipa je radila odlično ovih sedam dana, imali smo malih problema sa virusima, međutim, sve je to prošlo u najboljem mogućem redu. Igrači su propustili po koji trening, međutim, na kraju sam sasvim zadovoljan sa tim šta smo uradili ovdje i spremni idemo za Rumuniju”, kazao je Dejan Radić, selektor U20 muške reprezentacije.

Spisak muške U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore koja je otputovala za Izvorane na turnir 1. runde Zonskih kvalifikacija za U20 EP:

TEHNIČARI:

Avram Božović (Budućnost volley)

Luka Milošević (Budućnost volley)

KOREKTORI:

Luka Lojić (Budućnost volley)

Kosta Poleksić (Budućnost volley)

PRIMAČI SERVISA:

Lazar Cimbaljević (Jedinstvo)

Nikola Vukčević (Top volley)

Vuk Stanojević (Budućnost volley)

Filip Milosavljević (Budva)

SREDNJI BLOKERI:

Nikola Đurović (Jedinstvo)

Srđan Petrović (Jedinstvo)

Stefan Petričević (Budućnost volley)

Jovan Drešić (Galeb Liko Soho Group)

LIBERA:

Damir Ćatović (Jedinstvo)

Aleksa Radić (Budućnost volley)

Povezani članci