Banner

U20 muška reprezentacija počela pripreme za kvalifikacije za EP

od Danilo
606 pregleda

Selekcija odbojkaša rođenih 2005. godine i mlađih okupila se u Podgorici u hotelu “VOCO” na početku priprema za kvalifikacije za prvu rundu Zonskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Tim predvodi novi selektor, trener OK Budućnost Volley, Dejan Radić.

Naše odbojkaše je na okupljanju pozdravio Nikola Kažić, direktor reprezentativnih selekcija OSCG.

U glavnom gradu okupilo se 14 igrača koji će konkurisati za mečeve sa Rumunijom, Turskom i Bugarskom, na turniru koji će se od 11. do 13. januara održati u Rumuniji. Tokom sedmodnevnih priprema cilj je podići formu igrača na nivo igara tokom sezone, istakao je selektor Radić.

“Pokušaćemo da, nakon novogodišnjih praznika, podignemo formu naših igrača koji su posljednjih dana bili bez treninga. Biće to malo teže jer su pripreme relativno kratke, svega sedam dana, ali šta je tu je. Tu smo da se pokažemo u najboljem mogućem svijetlu u kvalifikacijama, na koje idemo sa ekipom koja je relativno mlada. Ima tu igrača 2005. godišta, međutim ima i mlađih, 2006, 2007, najmlađi igrač nam je 2010. godište. To je 14 naših najboljih igrača trenutno u ovoj generaciji. Idemo u Rumuniju da pokušamo da učinimo najbolju stvar, da se pokažemo u najboljem svijetlu i da pokušamo da pobijedimo u nekoj od utakmica, kojom bismo uspjeli da se plasiramo na drugi kvalifikacioni turnir, ukoliko zauzmemo drugo ili treće mjesto, nastavljamo dalje kvalifikacije, a prvo mjesto značilo bi direktne kvalifikacije na Evropsko prvenstvo”, kazao je Radić.

Pomoćnik selektora Dejana Radića je Jovan Radulović, a na pripremama u Podgorici je 14 igrača:

TEHNIČARI:

Avram Božović (Budućnost volley)

Luka Milošević (Budućnost volley)

KOREKTORI:

Luka Lojić (Budućnost volley)

Kosta Poleksić (Budućnost volley)

PRIMAČI SERVISA:

Lazar Cimbaljević (Jedinstvo)

Nikola Vukčević (Top volley)

Vuk Stanojević (Budućnost volley)

Filip Milosavljević (Budva)

SREDNJI BLOKERI:

Nikola Đurović (Jedinstvo)

Srđan Petrović (Jedinstvo)

Stefan Petričević (Budućnost volley)

Jovan Drešić (Galeb Liko Soho Group)

LIBERA:

Damir Ćatović (Jedinstvo)

Aleksa Radić (Budućnost volley)

Crna Gora će igrati sa Bugarskom na otvaranju turnira, 11. januara, od 16 sati po lokalnom vremenu. Dan kasnije igraće sa domaćinom, Rumunijom, od 19 sati, dok će turnir zaključiti susretom sa Turskom, 13. januara, u utakmici koja počinje u 16h.

Druga runda kvalifikacija na programu je od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru. U20 Evropsko prvenstvo za odbojkaše odigraće se u Srbiji i Grčkoj od 26. avgusta do 7. septembra. Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se u Srbiji.

Povezani članci