Banner

U17 reprezentacija pobjedom završila nastup na “Trofeju Beograda”

"Mislim da je negdje glavni utisak to da smo odigrali šest za nas jako važnih utakmica", kazao je selektor Darko Prebiračević

od Mirjana
558 pregleda

Izabranici selektora Darka Prebiračevića, U17 muška reprezentacija Crne Gore, na 6. mjestu završili su učešće na 58. “Trofeju Beograda”, majskom turniru.

Naši najmlađi odbojkaši, kojima su ovo bile prve reprezentativne utakmice, odigrali su šest mečeva i zabilježili dvije pobjede, na turniru na kom su učestvovali u sklopu priprema za U17 Balkansko prvenstvo i U17 Evropsko prvenstvo.

“Mislim da je negdje glavni utisak poslije ovog odigranog turnira to da smo odigrali šest za nas jako, jako važnih utakmica. Ono što mi je drago jeste da smo u odnosu na prvu utakmicu, posljednju završili pobjedom i to možda protiv ekipe koja je u tom momentu bila bolja od nas i koja se našla na podijumu, što je znak da smo iz utakmice u utakmicu napredovali i igrali bolje i da imamo čemu da se nadamo u narednom periodu uz dobar rad. Kad pogledamo, dvije pobjede od šest mečeva nije rezultat kojim možemo da se pohvalimo, ali u odnosu na to koga smo imali za protivnike i koliko je u ovom momentu bilo reprezentativaca Srbije koji su, ako ništa drugo, stariji od većine naše ekipe, ja lično mogu da budem zadovoljan. Još jedna stvar koju ću uvijek naglasiti, koja je važna, jeste da su se momci ponašali onako kako bi trebalo, bili su vrlo motivisani na svakoj utakmici, svaki od njih je dao maksimalan doprinos i sa jako dobrim utiskom se vraćamo u Crnu Goru”, kazao je selektor Prebiračević.

U17 reprezentacija slavila je protiv Topole i Starčeva, dok je poražena od reprezentacija Stražilova, Novog Sada, Beograda 1 i Beograda 2.

Na turniru je prisustvovao i Nikola Kažić, direktor reprezentacija OSCG.

Iz Crne Gore u konkurenciji kadetkinja reprezentacija Podgorice je osvojila 11. mjesto, reprezentacija Tivta 13, a reprezentacija Bara 15. mjesto, dok je u konkurenciji pionirki Budva osvojila 7. mjesto.

Povezani članci