Banner

U17 EP: Poro MVP turnira u Podgorici, u timu turnira trojica Italijana

od Danilo
329 pregleda

Trojica igrača reprezentacije koja je osvojila titulu prvaka Evrope na U17 našlo se u idealnom timu turnira, čiji je MVP bio tehničar Italije.

MVP turnira – nagradu najboljem igraču šampionata, tehničaru Italije, Simoneu Poru, uručio je predsjednik CEV žirija Prvenstva, Zdeslav Barač.

Ostala individualna priznanja igračima uručio je generalni sekretar COK-a, Igor Vušurović, olimpijski odbojkaški šampion iz Sidneja 2000. godine. Najbolji primači servisa turnira su Viktor Speltinks iz Belgije i Mario Garsija iz Španije. Priznanje za najbolje srednje blokere dobili su Nikolaj Nikolaev iz Buarske i Lorenco Ćampi iz Italije. U idealnom timu je i tehničar, MVP turnira, Italijan Simone Poro, korektor takođe reprezentativac Italije, Đanluka Kremoni, a za najboljeg libera turnira u Podgorici proglašen je Dimitar Dobrev iz Bugarske.

Pehar namijenjen prvaku Evrope u konkurenciji odbojkaša do 17 godina, pobjedniku turnira, Italiji, uručio je predsjednik CEV žirija Prvenstva, Zdeslav Barač.

Medalje su uručili Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, Vasilije Lalošević i predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, Cvetko Pajković.

Srebrna odličja odbojkašima i članovima sturčnog štaba Bugarske dodijelili su sekretar CEV žirija evropskog prvenstva, Niko Hebe i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore, Ivan Bošković.

Bronzane medalje igračima i stručnom štabu Španije uručile su članica CEV Žirija U17 Evropskog prvenstva, Anka Ivanović i predstavnica Glavnog grada Podgorica, Nela Tatar.

Posebne diplome uručene su volonterima iz organizacije Volonteri Crne Gore i podgoričkih odbojkaških klubova Budućnosti i Morača.

Povezani članci