Banner

U nedjelju na Krupcu tradicionalni međunarodni turnir u odbojci na pijesku

od Mirjana
123 pregleda

Tradicionalni internacionalni turnir odbojke na pijesku na jezeru “Krupac” odigraće se u nedjelju, 16. juna, u organizaciji Opštine Nikšić, Odbojkaškog saveza Crne Gore i Turističke organizacije Nikšić.

Prijavilo se 16 ekipa u muškoj konkurenciji koji će igrati 2×2, među kojima je i veliki broj crnogorskih odbojkaša i reprezentativaca.

Na turniru će igrati sljedeći sastavi: Marko Bojić/Ivan Zvicer, Avram Božović/Srđan Petrović, Vladan Stojanović/Dragan Stojanović, Rade Lukovac/Nikola Nikčević, Maksimilian Mirković/Ilija Bošković, Miloš Kruška/Blažo Milić, Jovan Delić/Boris Vlahović, Miodrag Jelić/Nikola Radović, Đorđe Jovović/Stefan Radević, Andrija Nikolić/Vlatko Vuković, Aleksandar Bojić/Milutin Batričević, Petar Albijanić/Darko Bjelica iz Crne Gore, kao i Kosta Todorashko/Juri Savushkin iz Rusije, Maksim Semukhin/Mikalai Hatalski iz Rusije i Bjelorusije, Ivan Porfirian/Akeksey Rebrov iz Ukrajine i Ognjen Perišić/Nikola Nastić iz Bosne i Hercegovine.

“Ekipe su raspoređene u četiri grupe i u toj fazi igra se na jedan dobijeni set. Najbolje dvije potom idu u eliminacionu fazu, u kojoj pobjednik mora da osvoji dva seta. Kotizacija po ekipi je 20 eura”, rekao nam je Aleksandar Bojić, organizator turnira, koji naglašava da su prijave otvorene do početka i da se, shodno tome, konačan broj učesnika može promijeniti.

Međunarodni nivo od prve godine je karakteristika i vrijednost ovog događaja, a u nedjelju na Krupcu naći će se igrači koji dolaze iz šest zemalja.

“Učestvuju ekipe iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prije dvije godine okupili smo 16, a prošle godine imali smo 32 sastava, što niko u Crnoj Gori nije okupio u ovom sportu”, kaže Bojić i dodaje da je do prošle godine Nikšić jedini imao međunarodni beach volley turnir u Crnoj Gori.

Kako navode organizatori turnira, mnogi od učesnika ponijeli su lijepa sjećanja,

“Naši prijatelji, koji su sada redovni svake godine, nikada prije nijesu bili u Nikšiću. Većina nije ni znala za jezero Krupac. Pobjednici turnira iz Novog Pazara toliko su se oduševili Nikšićem da su kazali da sad svi u Novom Pazaru znaju za Krupac. Mislim da smo čak i prvi turnir, gdje su Rusi i Ukrajinci igrali zajedno od početka rata između tih zemalja”, govori nam Bojić utiske, u uvjerenju da su uradili dobru stvar za grad i predstavljanje Krupca kao turističke lokacije.

Priča koja se polako razvija kraj jezera, počela je prije dvije godine kada su, na predlog Turističke organizacije Nikšića, odbojkaški entuzijasti krenuli u organizaciju.

“Počeli smo na ideju Mitra Baraća, direktora Turističke organizacije. On je pitao kakve su mogućnosti za ovu vrstu promocije potencijala Nikšića. Sada, planiramo da turnir dobije i žensku konkurenciju. Želimo da popularizujemo odbojku i podignemo turnir na još viši nivo”, rekao nam je Bojić, uvjeren da turnir ima sve preduslove da bude prava smotra svjetski popularnog beach volley-a.

Povezani članci