Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
CEV kup

Trentino osvojio CEV kup

Itas Trentino, predvođen sjajnim Urošem Kovačevićem, prvi put u klupskoj istoriji osvojio je CEV kup, drugi po vrijednosti evropski klupski trofej.

Zahvaljujući činjenici da je nanizao 24 poena, srpski as je bio i najzaslužniji za veliki preokret svog tima i konačnih 3:2 (25:22, 25:21, 16:25, 16:25, 5:15) protiv Galatasaraja, posle 121 minuta igre.

Kovačeviću je takva partija donijela i priznanje MVP finala.

Silno je zaprijetio domaćin u momentu kad je poveo 2:0 i došao nadomak „zlatnog seta”. Ipak, gosti su u nastavku zaigrali puno bolje, zaustavili zahuktalog domaćina i preuzeli stvar u svoje ruke.

Promjena korektora i ulazak Gabrijelea Nelija umjesto Vetorija, pokrenuli su Italijane, koji su vrlo brzo pokazali zašto su nedavno postali svjetski klupski šampioni.

Sa probuđenim Đanelijem i Raselom, uz poslovično dobrog Grebenjikova i Kandelara, „Kovačević i drugovi” ubjedljivo su osvojili naredna tri seta, pa su i od bučne domaće publike na kraju izmamili aplauze.

Kad je Uroš Kovačević u završnici četvrtog seta prošao „pajp” za konačnih 25:16 i izjednačenje u setovima (2:2), moglo je da počne slavlje odbojkaša iz Trenta, koji sa ovom generacijom počinje da liče na nekada trofejnu, koja je predvođena Radostinom Stojčevim redovno donosila trofeje u grad pod Alpima.

Pored Kovačevića, koji je za četiri seta, koliko je proveo u igri, osvojio 24 poena (napad 34-18, 3 gr, 3 iz, 4 bl, 2 as, 4 sg, 27 pr, 1 gr), Aron Rasel i Gabrijele Neli su osvojili po 14, a Davide Kandelaro 12 poena.

Srećko Lisinac, drugi srpski as u redovima Trentina, koji zbog povrede lista noge još uvijek nije u punoj formi, osjetio je slast novog velikog uspeha Trentina, pošto je ušao u igru u završnici meča.

U poraženom timu, koji zaslužuje pohvale za igru u revanšu finala, Estonac Oliver Veno je osvojio 17 poena, a Italijan Oleg Antonov 1.

izvor: sportklub.rs

foto: www.cev.eu