Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Transferi

Transfer “bombe” Bjelopoljaca: Šuljagić, Dukić i Kločko potpisali za Jedinstvo!

Prva liga Crne Gore za odbojkaše ove sezone biće najinteresantnija, možda i od obnove nezavisnosti!

Jedinstvo iz Bijelog Polja, nakon slabijih rezultata u prvom dijelu crnogorskog šampionata, odlučilo je da ozbiljno pojača svoje redove. U nastavku prvenstva, Bjelopoljci će biti jači za crnogorskog reprezentativca Luku Šuljagića, bivšeg člana Budućnosti i Budvanske Rivijere Nemanju Dukića i Ukrajinca Kirila Kločka.

“Bivši reprezentatativac Srbije, Nemanja Dukić novi je primač našeg kluba. Iskusni igrač koji je karijeru gradio preko Crne Gore, Italije, Francuske, Rusije i Rumunije ponovo se vraća u crnogorski šampionat. Ukrajinac Kirilo Kločko novi je korektor našeg kluba. Ugovor je potpisan do kraja sezone sa mogućnošću produžetka saradnje”, saopšteno je na zvaničnoj Facebook stranici Jedinstva.

Na facebook profilu najavljen je dolazak i crnogorskog reprezentativca Luke Šuljagića, koji će igrati na poziciji srednjeg blokera.

“Crnogorski reprezentativac Luka Šuljagić, novi je igrač našeg kluba. Luka dolazi u Jedinstvo iz francuskog Ažaksioa. Saradnja je dogovorena do kraja sezone uz mogućnost nastavka”, saopštili su iz bjelopoljskog kluba.

“Prvo bih želio da naglasim mi je drago što se vraćam u crnogorsku odbojku i u Crnu Goru uopšte. Kockice su se jednostavno poklopile i u par dana sam postigao dogovor sa klubom. Jedinstvo poslednjih godina pokazuje veliku želju za razvojom odbojke i ulaganjem u istu, što je za svaku pohvalu i drago mi je što sam dio te priče. Posebno mi je drago što poslije 10 godina inostrane karijere postoji klub u Crnoj Gori u koji mogu da se vratim.

Iskreno, nisam u toku o dešavanjima u crnogorskoj ligi i trenutnom odnosu snaga medju ekipama, pa ne bih pričao ništa napamet. Ipak, jedno je sigurno – daćemo sve od sebe da osvojimo titulu prvaka. Predstoje mi reprezentativne obaveze u narednih 15 dana i velika za želja da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posle toga se okrećem klupskim obavezama i nadam se uspješnoj polusezoni u Jedinstvu”, zaključio je Luka Šuljagić nakon potpisivanja ugovora.