Tijana Tvrdišić: Želim da se razvijam i napredujem

Doskorašnja 19-godišnja tehničarka Luke Bar potpisala je za Štincu Bakau, klub bogate istorije, koja traje od 1966. godine

od Press OSCG
267 pregleda

Nikad brojniju crnogorsku odbojkašku „koloniju“ u Rumuniji (Ana Veljković, Marija Milović, Evgenija Milivojević, Jelena Cvijović, Dijana Vuković, Melisa Cenović) uvećala je Tijana Tvrdišić. Doskorašnja 19-godišnja tehničarka Luke Bar potpisala je za Štincu Bakau, klub bogate istorije, koja traje od 1966. godine.

Ovaj klub je četiri puta bio šampion Rumunije, pet puta osvajač nacionalnog kupa, a 2019. godine je osvojio treće mjesto u CEV kupu.

Štinca je lani bila peta nakon ligaškog dijela, a sezonu je, poslije razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, završila na osmoj poziciji.

“Izuzetno sam zadovoljna što sam došla u ovako veliki klub koji ima sjajnu istoriju i što je najvažnije za moj napredak, da uvijek ima visoke ciljeve. Takođe, veliku pažnju poklanjaju radu sa mladim odbojkašicama, što meni u ovom trenutku mnogo znači, jer želim da se razvijam i napredujem”, kazala je portal Sport Bar Tijana Tvrdišić, koja je prošla sve reprezentativne selekcije, a 2019. godine je sa seniorkama osvojila zlato na Igrama malih zemalja Evrope.

Tijana će u subotu debitovati u prvenstvu Rumunije, kada Štinca gostuje Daciji Mioveni.

“Već poslije nekoliko treninga u novom klubu mogu zaključiti da se radi o izuzetnim profesionalcima i klubu koji je odlično organizovan. U narednom periodu želim da se fokusiram samo na trening i da napredujem, kako bih se nametnula i pokazala sebe u najboljem izdanju”, dodala je Tijana.

Tijana je odbojkom počela da se bavi u Galebu, odakle je 2019. godine prešla u redove gradskog rivala Luke Bar, sa kojom je osvojila dvije šampionske titule.

“Neizmjernu zahvalnost dugujem mom bivšem klubu, trenerima Vladimiru Milačiću i Blažu Dobrkoviću od kojih sam mnogo naučila. Bile su ovo dvije prelijepe godine koje sam provela u Luci Bar, a zahvaljujući rukovodstvu kluba, predsjedniku Nenadu Vujanoviću, te sekretaru Čedu Grabovici. Imali smo savršene uslove za rad, pa ni rezultat nije mogao izostati. Takođe bih se zahvalila svim djevojkama sa kojima sam igrala, došli smo do dvije šampionske titule i stekla sam lijepa prijateljstva”, zaključila je Tijana Tvrdišić, koja je 2019. proglašena za najperspektivniju odbojkašicu u Crnoj Gori, zbog čega je bila jednogodišnji stipendista Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Povezani članci