Banner

Tanja Bokan se vraća u Indoneziju: Radujem se odlasku tamo

od Jelena
459 pregleda

Italija, Francuska, Indonezija. Za Tanju Bokan ove tri zemlje imaju nešto zajedničko. U njima je igrala za više od jednog kluba. Zapravo igraće, jer se nakon dvije i po godine vraća u Indoneziju, gdje je u martu 2016. godine nastupala za Popsivo PGN, a novi klub je, takođe, iz Džakarte, BNI Taplus.

Ugovor je na četiri mjeseca, od 3. novembra do 3. marta. Idealno, kako kaže, jer će nakon obaveza u reprezentaciji imati dovoljno vremena za odmor, a i sezona joj neće trajati dugo…

“Zbog toga sam najviše i izabrala da idem tamo”, kaže za “Vijesti” Tanja Bokan.

Prije nego je donijela odluku, najviše je vagala između Indonezije i ponude iz mađarske Bekeščabe, u kojoj igra naša reprezentativka, i Tanjina dobra drugarica, Ksenija Ivanović.

“U Bekeščabi je Ksenija, ozbiljan klub, ali sezona traje osam mjeseci, za razliku od Indonezije, a za, praktično, iste finansijske uslove. Zato sam izabrala Indoneziju. Biću smještena i u istom hotelu gdje sam bila kada sam prvi put igrala tamo. Liga mi je već poznata, s tim da sam prvi put pošla na dva mjeseca, nisam bila spremna na sve to, nisam znala šta me očekuje. Sada je drugačija situacija, idem na poznato, mislim da neće biti nikakvih problema i radujem se odlasku tamo”, dodaje Tanja.

U pitanju je klub čija ženska odbojkaška sekcija postoji dvije godine.

“Imaju par reprezentativki Indonezije, a pošto su dva stranca, pored mene je strankinja i jedna Tajlanđanka. To su informacije koje za sada imam, zbog obaveza koje imam trenutno u reprezentaciji. Ali, po ugovoru vidim da su im ambicije da se domognemo finala, ako je moguće i titule. Iskreno, to mi je i želja”.

Kapitenku naše reprezentacije od srijede očekuje start kvalifikacija za EP, rivali su Grčka, Ukrajina i Norveška. Prva dva mjesta vode na Evropsko prvenstvo.

“Nadam se da ćemo, uz svu ovu žrtvu na pripremama u proteklih mjesec dana, plus utakmice, uspjeti da se plasiramo na EP. Nezahvalno je da dajem prepotentne izjave da ćemo se sigurno kvalifikovati, da ćemo završiti prvi, ali se iskreno nadam da ćemo kao i do sada ostati zdravi i da ćemo uspjeti da iznenadimo Ukrajinu, jer su oni favoriti grupe. Žao mi je što prvi meč u kvalifikacijama protiv Grčke ne igramo kod kuće, ali idemo spremne da ih iznenadimo. Daćemo svoj maksimum, zaista bih voljela da se kvalifikujemo. Zbog načina na koji smo radili, odnosa prema treningu i odnosu među nama, zaista zaslužujemo da se nađemo na EP”.

Četiri od šest mečeva kvalifikacija je u avgustu, preostala dva u januaru, kada će kapitenka naše reprezentacije uveliko igrati prvenstvo u Indoneziji.

“Klubu to predstavlja problem, jer su im tada prvenstvene utakmice. Tamo je bukvalno svaki set bitan, bodovi se prenose. Njima sam već naglasila da u tom period imam obaveze u reprezenaciji, ali ćemo to tada vidjeti. Prvo da vidimo kako ćemo proći na utakmicama u avgustu, a onda da li u januaru tada imam bitne utakmice sa klubom. Još uvijek je nezahvalno pričati o tome”, zaključila je odbojkašica koja je karijeru počela u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, a igrala je i za subotički Spartak, italijanske klubove Soverato i Pezaro, francuske Miluz i Kan, azerbejdžanski Azerail, japanski Hamamicu i indonežanski Pepsivo.

Izvor: Vijesti

Povezani članci