Tanja Bokan karijeru nastavlja u njemačkom Potsdamu

od admin
360 pregleda

Samo nekoliko dana nakon što je sporazumno raskinula ugovor sa poljskim Palacom iz Bidgošća, Tatjana Bokan je već našla novi klub – njemački Potsdam.

Tanja Bokan je potpisala ugovor do kraja sezone sa klubom iz istoimene prijestonice savezne države Brandenburg, grada koji se nalazi oko 25 kilometara jugozapadno od Berlina.

– Njemačka je već 11. zemlja u kojoj ću igrati, a Potsdam je moj 14. klub u karijeri. A volja za dokazivanjem je neprekidna – kazala je Tanja Bokan.

Potsdam je osnovan 1996. godine, a član je elitnog ranga od sezone 2009/10. Nikada nije osvojio trofej, uglavnom je bio plasiran u sredini tabele, a prošle sezone je eliminisan od šampiona Drezdnera. Potsdam je trenutno šesti na tabeli sa sedam pobjeda i tri poraza…

– Imamo mladi tim, ali sa puno igračima koje imaju veliki potencijal. Cilj je da se plasiramo u plej-of (prvih osam) sa što bolje pozicije. A tamo želimo da priredimo neko iznenađenje – dodala je naša odbojkašica.

Dolaskom Tanje Bokan, Potsdam treba da riješi probleme na prijemu servisa, koje su nastale poništavanjem ugovora, zbog zdravstvenih razloga, sa Austrijankom Srnom Marković, a koja je trebala da zauzme mjesto povrijeđene Ane Eskamile, zbog čega je njemački tim bio ostao na samo dva primača, Konstantinu Vlahaki i Lauru Emonts.

– Tatjana je veoma iskusna igračica, koja je klasu dokazala u najboljim ligama svijeta. Već od prvog treninga je izazvala oduševljenje među saigračicama. Ali, trebaće još neko vrijeme da se vrati u pravi kolosjek nakon dva mjeseca pauze. Međutim, ona pokazuje veoma profesionalan odnos i uradiće sve da pomogne timu što je bio moguće – rekao je trener Potsdama Giljermo Naranjo Ernandes.

Tanja Bokan je sezonu počela u Bidgošću, ali je za poljski tim odigrala samo sedam utakmica. Sredinom novembra prošle godine, naime, operisala je slijepo crijevo i imajući u vidu da je pred njom bio period oporavka od operacije, Tanja i Palac su odlučili da sporazumno raskinu ugovor.

Tanja je u Poljsku stigla nakon godine pauze u igračkoj karijeri, uzrokovane odustajanjem njenog posljednjeg kluba od Prve lige, italijanske Kazerte, zbog finansijskih problema, ali prije svega zbog porodičnih razloga i smrtnog slučaja u porodici.

Ponikla u ekipi Luke Bar, 33-godišnja Baranka je igrala i za subotički Spartak, Soverato, Pezaro (Italija), Miluz, Kan (Francuska), Azerail (Azerbejdžan), Hamamicu (Japan) i Pepsivo (Indonezija), Džeđang (Kina) i Čeri Tigo Krosovers (Filipini).

Izvor: Pobjeda

Povezani članci