Banner

Strategiju nećemo da mijenjamo, a to je stvaranje igrača i igračica

Zoran Vukčević, direktor muškog i ženskog Odbojkaškog kluba Budućnost volej o planovima za iduću sezonu

od Mirjana
268 pregleda

U odnosu na prošlu sezonu, u Odbojkaškom klubu Budućnost volej je za sada sigurno da iduće sezone dres „plavih“ neće nositi reprezentativni korektor Jovan Delić i drugi tehničar, mladi Avram Božović.

– Deliću je istekao četvoromjesečni ugovor i on će se vratiti u Grčku (Kifisijas, prim. aut.), gdje je igrao od početka prošle sezone, prije nego je zimus došao kod nas. Božović je otišao u Sjedinjene Američke Države na studije – kaže za Pobjedu direktor Budućnosti Zoran Vukčević.

Ugovori su istekli reprezentativnom tehničaru Danilu Dubaku i primaču servisa Stefanu Radeviću.

– Danilo je izrazio želju da nađe novi klub, sačekaćemo da vidimo hoće li ga pronaći. U svakom slučaju, i sa njim i sa Stefanom ćemo obaviti razgovor oko nastavka saradnje. Nadamo se da ćemo brzo da budemo načisto oko njih dvojice – dodao je Vukčević.

Na poziciji korektora Budućnost ima mladog i talentovanog 16-godišnjeg Luku Lojića, koji je prošlog ljeta stigao iz barskog Galeba.

– Prošla sezona je za njega bila prilika za privikavanje na novu sredinu, drugačiji sistem rada. Sljedeća sezona je prilika da pokaže svoj nesporni potencijal. Okosnica ekipe će biti mlađi igrači, biće više prostora za one koji su protekle sezone bili rezerve, kao što su Lojić, Luka Milošević, Aleksa i Filip Radić, Stefan Petričević, Filip Mašković… – ističe Vukčević.

Kada je ženski tim u pitanju, ugovori su istekli Anđeli Kukobat i Milevi Magdelinić, dok je Anja Orlandić (kćerka bivše crnogorske rukometašice Dragice Orlandić) tražila i dobila sporazumni raskid ugovora.

– Treba da obavimo razgovor s Anđelom i Milevom, pa ćemo da vidimo šta će da bude sa eventualnim nastavkom saradnje.

Muški tim je prošle sezone igrao finale plej-ofa, u kojem je sa 3-1 u pobjedama poražen od Budve, od koje je Budućnost izgubila 3:0 u polufinalu Kupa.

– Zadovoljni smo, jer smo izborili planirano finale plej-ofa, koje je bilo izuzetno zanimljivo. Međutim, Budva je bila mnogo iskusniji tim, imala je i dužu klupu, što je u nekim utakmicama bilo prelomno. U Kupu je žrijeb bio takav da smo sa njima igrali već u polufinalu i izgubili ga. U svakom slučaju, ekipa je ove sezone pokazala dosta želje i borobenosti, a vidio se napredak kod pojedinih igrača, sa čime smo zadovoljni.

Poslije dužeg vremena, u plej-ofu je zaigrao i ženski tim Budućnosti, koji je bio četvrti u ligaškom dijelu sezone.

– U jednom trenutku je bilo izvjesno i treće mjesto, ali se nešto iskomplikovalo. U svakom slučaju, igrale su u plej-ofu i izbacili smo dvije-tri igračice koje će u budućnosti dati veliki doprinos ekipi i reprezentaciji. Strategija se neće mijenjati, ista je kao za muški tim, a to je stvaranje igračica za klub i reprezentaciju, jer nijesmo u mogućnosti da budemo na nivou Herceg Novog i Luke Bar. Kvalitet ženske lige je sve bolji i nadamo se da će taj kvalitet za nekoliko godina dati rezultat, da će se i ženska seniorska reprezentacija naći na velikom takmičenju – zaključio je Vukčević.

I iduće sezone bez Evrope

Za razliku od Budve, koja će se do 10. juna, do kad je rok, prijaviti za Ligu šampiona, drugoplasirana Budućnost ni naredne sezone neće igrati na evropskoj sceni.

– Mnogo je bolje toj djeci da za ta sredstva omogućimo da igraju turnire, što više utakmica, nego evropsko takmičenje za koje nijesu spremni – rekao je Zoran Vukčević.

Izvor: pobjeda.me

Povezani članci