Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Prva liga (M)

Delić: Srećni smo što je u Budvu stigla dupla kruna

Budva je šampion Crne Gore u odbojci!

Tim koji je osnovan ljetos, 10. septembra počeo sa radom, sa potpuno novim stručnim, igračkim i upravljačkim kadrom, sinoć je pred svojim navijačima savladao Budućnost Capital Plažu 3:0 u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa. Dominantno, sa izgubljenim setom, od ukupno devet, odbojkaši iz Budve stigli su do naslova sa kojim su objedinili duplu krunu. Tokom cijele sezone igrali su najbolju odbojku i apsolutno zasluženo stavili tačku na uspješnu priču.

Budvani su, inače, od ukupno 18 mečeva izgubili jedan, a finalnu seriju završili skorom 9:1!

“Novi klub, sistem, trener i tako smo gurali uspješno cijelu sezonu. Samo jedan poraz smo doživjeli i zaslužili duplu krunu. Bez mene, što je dokaz da jedan igrač nije bitan u odbojci, već kolektiv. Zaista smo lagano odradili kompletan posao”, kazao je kapiten Budvana Jovan Delić, piše Pobjeda.

Budvani su u finalu Kupa kao domaćini porazili Jedinstvo Francu. U finalu plej-ofa kapiten je očekivao jači otpor Podgoričana.

“Iskreno jesam, ali to su, ipak, mladi igrači, koji su podlegli pritisku. Nedostatak igranja doveo ih je do toga da ne daju maksimum. Nijesmo ni mi u nekoj prednosti sa godinama, ali imamo bolji kolektiv, što nas je održalo da odigramo stabilno. Bili smo smireni i stabilni, što pokazuje samo izgubljeni set u finalnoj seriji. Priželjkivali smo ovakav epilog, srećni smo što je u Budvu stigla dupla kruna”, poručio je kapiten.

Budva nije u najjačem sastavu odigrala nekoliko posljednjih utakmica, hvalio je upravo Delić, koji je zbog lakše povrede prsta bodrio igrače sa klupe. Deliću je ovo treča uzastopna titula šampiona Crne Gore, prethodne dvije osvojio je sa Bjelopoljcima. Izuzetan igrač, tek treba da vidi što će dalje.

“U Budvi se osjećam odlično. Lijepo mi je u klubu, vjerovatno bih prosperirao ako bih otišao u inostranstvo, možda ako se pokažem u reprezentaciji podignem cijenu i ime. Ali, prosto, u ovom trenutku ne bih znao da kažem gdje ću. Ako se ukaže šansa da odem preko, neću imati kočnicu da promijenim sredinu”, kazao je Delić.

izvor: www.rtvbudva.me