Banner

Srebrna liga 2024: Promijenjen format takmičenja, Crna Gora domaćin prvog turnira

od Mirjana
647 pregleda

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore i naredne godine nastupaće u CEV Srebrnoj ligi. Odbojkaški savez Crne Gore biće domaćin prvog takmičarskog vikenda u kojem će Crnoj Gori gostovati selekcije Gruzije i Farskih Ostrva. 

Nastup odbojkašica u CEV Srebrnoj ligi je dio projekta “FIVB Empowerment”, koji je odobren od strane Svjetske odbojkaške Federacije (FIVB).

Format takmičenja je promijenjen u odnosu na prethodna izdanja, igraće se turnirski sistem, dok će se voditi jedinstvena tabela sa svih turnira.

Srebrna liga startovaće utakmicama prvog vikenda koje su na programu od 17. do 19. maja 2024. godine, a Crna Gora će već na startu biti domaćin turnira na kojem će joj gostovati Gruzija i Farska Ostrva. Ostala dva turnira prvog vikenda organizovaće Island (koji će dočekati Mađarsku i Letoniju) i Finska (dočekuje Portugal i Luksemburg), dok će Bosna i Hercegovina biti slobodna prvog vikenda.

Drugi vikend će se odigrati od 24. do 26. maja, na kojem će izabranice selektora Milorada Krunića gostovati u Portugalu, zajedno sa selekcijom Islanda. Domaćini drugog vikenda biće i Luksemburg (Mađarskoj i Farskim Ostvima) i Letonija (Bosni i Hercegovini i Gruziji). Drugog vikenda slobodna je selekcija Finske.

Crna Gora će trećeg vikenda, koji je na programu od 31. maja do 2. juna, igrati sa domaćinom turnira, selekcijom Bosne i Hercegovine i Portugalom, Gruzija će dočekati Island i Luksemburg, dok će Mađarska ugostiti Finsku i Letoniju. Trećeg vikenda “odmara” reprezentacija Farskih Ostrva.

Naše odbojkašice su slobodne tokom četvrtog vikenda (7. – 9. jun), kada će se odigrati samo jedan turnir na Farskim Ostvima (Bosna i Hercegovina i Finska). Pored Crne Gore odmaraće i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

Nakon četvrtog vikenda, dvije prvoplasirane selekcije igraće dvomeč finala.

U CEV Srebrnoj ligi odbojkašica, pored selekcije Crne Gore, učestvovaće i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Portugala, Mađarske, Finske, Letonije, Gruzije, Islanda, Luksemburga i Farskih Ostrva.

Kod odbojkaša, u CEV Srebrnoj ligi takmičiće se Austrija, Izrael, Farska Ostrva i Island.

Povezani članci