Spektakl u Topolici pripao odbojkašicama Luke Bar

od Mirjana
38 pregleda

Uzbudljivo i napeto bilo je u Topolici u prvoj utakmici finala plej-ofa između ekipa Galeba i Luke Bar, 2:3 (25:23, 19:25, 25:22, 17:25, 6:15)

Nakon izjednačenog prvog dijela prvog seta i povrede Nevene Vukčević pri rezultatu 10:9, Galeb je držao konce i stigao do prednosti 22:16. Međutim, Luka Bar serijom od sedam poena na servis Tijane Tvrdišić izjednačila je na 22:22. Obije strane iskoristile su po dva tajm-auta, ali je Galeb smogao snage i preko kapitenke Marije Tuševljak i Simone Petranović stigao do vođsta 1:0 u setovima (25:23)

Velika borba viđena je i u drugom setu, razmjenjivao se poen za poenom, totalno izjednačena igra.  Serijom 5:0 sastav Nikole Masoničića imao je prednost 14:10. Tajm-autom trenera Vladimira Milačića prekinula se seije Galeba, preokret i vođstvo Luke Bar. Tamara Kovačević servisom je dovela do 22:17, na kraju  su igračice Luke Bar uzvratile rezultatom 25:19 i izjednačile 1:1 u setovima.

Treći set servisom otvorila je Milica Knežević, igračica Galeba u korist svojih saigračica. Nastavlja se napetost, ali Galeb serijom dolazi do prednosti od pet poena (14:9). Tajm-autom reagovao je trener Milačić, pa je njegova ekipa napravila seriju od četiri poena, ali to nije bilo dovoljno. U neizvjesnoj završnici, Simona Petranović našla je pukotinu u ekipi Luke Bar i dovela svoju ekipu do vođstva 2:1 u setovima.

Zahvaljujući dobrim servisom Mije Ražnatović i Tijane Tvrdišić, Luka Bar je napravila prednost u četvrtom setu, imala velikih sedam poena razlike (17:10), pa je ekipa Vladimira Milačića uzvratila dominantnije nego ikad u četvrtom setu 25: 17 i odvele meč u peti set.

 Totalna dominacija Luke Bar u petom setu, koja je iskoristila hendikep Galeba, riješila meč u svoju korist i povela 1:0 u finalnoj seriji.

Za pobjedu Luke Bar zaslužene su Dušanka Petrović sa 19, Tamara Kovačević i Dijana Vuković sa 15 i Mia Ražnatović sa 11 poena,  dok su se kod ekipe Galeba istakle Simona Petranović i Marija Tuševljak sa 19, odnosno deset poena.

Drugi meč je na programu u ponedeljak 12. aprila u 20 časova, takođe u Sportskom centru “Topolica” u Baru.

Povezani članci