SP: Večeras Brazil-Rusija (17h), Srbija-Italija (21:15h)

od admin
119 pregleda

U prvom kolu F6 Svjetskog prvenstva večeras ćemo gledati dva derbija.

Prvo u 17 časova na teren izlaze selekcije Brazila i Rusije, dok će od 21:15h na teren domaćin Italija protiv neugodne Srbije.

Aleksandar Atanasijević, korektor Srbije, očekuje da Srbija može da napravi podvig u ovom duelu.

“Spremni smo, očekujem dug, težak i neizvjestan meč, kakvi su bili i oni protiv Amerikanaca, Rusa i Francuza. Za tako nešto, treba da ostavimo srce na terenu, a nema razloga da tako i ne bude. Nije nas poremetio poraz od Poljaka, naprotiv, jedan tako neprijatan poraz, mislim da je bio i dobar, u pravom trenutku…”

Kao MVP italijanskog šampionata, osećate li neku obavezu više, u meču protiv Azura?

Iskren da budem ne razmišljam o tome. U glavi su mi taktika, naša igra, na koji način malo više da pomognem ekipi… Puno toga na ovom Šampionatu zavisi od nas samih. Već smo svima pokazali koliko možemo, a stvarno mislim da možemo puno.”

Možda budete i na udaru navijača, obično to tako biva?

Navikao sam u Italiji da mi zvižde svugdje, sem u mojoj Peruđi. Nema veze, trudiću se da mislim samo na ono što se događa u terenu, a da te neke stvari sa tribina, uspješno kanališem. Spremam se ja i za takve stvari, ne brinite”, kaže popularni Bata.

Vjerujete li zaista da Srbija može da savlada Italiju u Torinu, pred 15 hiljada gledalaca?

Vjerujem, naravno, zašto ne bih?! Nemamo čega da se plašimo! Ako ponovimo igru iz mečeva protiv Rusije, Francuske, pa i Amerike, neće biti problema. Italija je imala samo jedan težak meč i izgubila ga je. Svježi smo, odmorni, željni bitke. Mi ćemo je i nametnuti, pa šta bude!”, poručio je na kraju Aleksandar Atanasijević, sa 38 osvojenih poena u meču protiv Francuske novi surekorder na Svjetskim prvenstvima, sa Portorikancem Hektorom Sotoom.

Blenđini: Srbija je vrlo jaka

Selektor Italije Đanlorenco Blenđini izjavio je da očekuje težak meč protiv Srbije u prvom meču treće runde Svjetskog prvenstva.

“Srbija je vrlo jak tim. Obiluje zvijezdama iz italijanske lige i svjesni smo koliki će izazov biti. Ni Poljska nas ne iznenađuje. S pravom je među šest najboljih. Čini mi se da nam nedostaje samo Francuska. Ipak, mi imamo samopouzdanja jer osjećamo da nas cijela nacija podržava”, kazao je Blenđini.

Hejnen u svom stilu: Osjećam se umorno, glupo i staro

U J grupi na fajnl-siksu u Torinu biće i branilac titule selekcija Poljske.

“Osjećam se umorno, staro i glupo. Umorno jer smo putovali 12 sati od Bugarske do Italije, glupo jer sam jedini koji ne govori jezik selekcije koju vodi i staro jer sam jedan od rijetkih trenera koji je drugi put zaredom na Svjetskom prvenstvu”, kazao je prvi trener aktuelnih šampiona Vital Hajnen, inače Belgijanac.

Sve mečeve planetarnog šampionata za odbojkaše možete da pratite u direktnom prenosu na kanalima Sport Kluba.

Sve dodatne informacije na zvaničnom sajtu prvenstva OVDJE.

Povezani članci