Slovenija nadigrala Bugarsku, Srbija prošla, Hrvatska pred prolazom

Srbija će 12. septembra u Gdanjsku igrati meč osmine finala, a rival će joj biti trećeplasirani tim iz grupe C

od Press OSCG
200 pregleda

U grupi B u Ostravi, u kojoj je Crna Gora, Slovenija je nadigrala Bugarsku, pa je aktuelni vicešampion Evrope nastavio borbu za osvajanje pol pozicije u grupi. Slovenci su slavili sa 3:0 (25:18, 25:19, 25:21), a pitanje pobjednika se nije postavljalo ni jednog trenutka.

Hrvatska je u grupi D u Talinu od 0:2, stigla do 3:2 protiv Estonije, pa je iz pozicije da je plasman u osminu finala samo san, stigla jako blizu nokaut faze takmičenja na šampionatu Evrope.

Reprezentacija Srbije je ostvarila četvrtu pobjedu u grupi A u Krakovu i sa druge pozicije ide u osminu finala. Izabranici Slobodana Kovača bili su bolji od Grčke rezultatom 3:2 (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5). Uspjeli su Grci da osvoje dva seta, uzmu bod, ali nisu mogli više da naude aktuelnim evropskim šampionima.

Odlučujući peti set je prelomljen u srednjem dijelu, kada je Srbija od 3:4, stigla do 10:4 i na kraju ostvarila očekivanu pobjedu protiv posljednjeplasiranog tima u grupi.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Petar Krsmanović sa 12, Pavle Perić sa 11, Aleksandar Atanasijević sa 10, Uroš Kovačević i Marko Ivović sa devet poena. Kod Grka se istakao korektor Nikos Zupani sa 17 poena.

Srbija će 12. septembra u Gdanjsku igrati meč osmine finala, a rival će joj biti trećeplasirani tim iz grupe C u kojoj su Holandija, Turska, Rusija, Finska, Španija i Sjeverna Makedonija.

Izvor: Sport klub

Povezani članci