Banner

Seniorke uspješno završile provjeru u Zenici

od Mirjana
500 pregleda

Izabranice selektora Milorada Krunića uspješno su završile posljednju provjeru pred početak CEV Srebrne lige. Odbojkašice Crne Gore slavile su u drugoj trening utakmici protiv selekcije Bosne i Hercegovine rezultatom 3:2 (25:21, 23:25, 16:25, 25:10, 15:9) u Zenici. Prva utakmica odigrana je u četiri seta po dogovoru selektora, a završena je rezultatom 2:2 (25:20, 25:17, 11:25, 24:26).

“Završili smo boravak u Zenici, jednoj vrlo korisnoj turneji, sa našim prijateljima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odigrali smo dvije utakmice, juče je bilo 2:2, juče smo malo više isprobavali. Danas smo uspjeli da pobijedimo 3:2, igrali više u stabilnoj postavi bez puno izmjena,  sve u svemu vrlo sam zadovoljan. Utakmice što smo odigrali u Herceg Novom kao i ove dvije u Zenici mislim da će nam puno koristiti za ulazak u evropsku ligu. Pred nama je put za Farska Ostrva, nadam se da ćemo igru u odnosu na današnju utakmicu do Farskih Ostrva podići još 10, 15, 20 % i da ćemo apsolutno biti spremni za početak Evropske lige”, kazao je selektor Krunić.

Katarina Budrak i saigračice zadovoljne su urađenim u Zenici.

“Nakon dvije odigrane utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine mogu da kažem da smo prilično zadovoljni našim rezultatima. Juče smo odigrali 2:2 i smatram da smo bile na malo nižem nivou nego danas. Danas je mnogo veći nivo, mnogo veća borba, koja je završila uspjehom i pobjedom 3:2, kazala je Budrak.

Seniorke Crne Gore vraćaju se u Herceg Novi gdje će trenirati do četvrtka, 25. maja, kada je planiran put za Farska Ostrva, gdje će odigrati prvu utakmicu za CEV Srebrnu ligu 27. maja.

Povezani članci