Banner

Seniorke počele pripreme za CEV Srebrnu ligu

Crnogorske odbojkašice u Herceg Novom treniraju za izazove u kvalifikacijama za Srebrnu ligu

od Danilo
687 pregleda

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije, Milorad Krunić, okupio je naš ženski nacionalni tim u Herceg Novom, u bazi svog kluba sa kojim je dominirao ove sezone u crnogorskim okvirima. Trinaest djevojaka bilo je na prvom treningu, a Nikoleta Perović, Dijana Vuković, Katarina Budrak i Danijela Džaković će se po završetku klupskih obaveza priključiti saigračicama i treninzima u SC „Igalo“. U toj dvorani naš nacionalni tim trebalo  da zaključi kvalifikacije za CEV Srebrnu ligu. Ipak, sve kreće gostovanjima, a prvi mečevi su na Farskim Ostrvima i u Portugalu, krajem maja.

Učešće u CEV Srebrnoj ligi prvi je korak ka podizanju nivoa ženske odbojke u Crnoj Gori, a konačni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo.

„U „prvoj turi“ je došlo 13 cura, očekujemo još četiri, kojima nisu završila još uvijek nacionalna prvenstva u kojima igraju. Nadamo se da će ova Evropska liga biti jedan djelić našeg puta ka uspjehu, a taj uspjeh bio bi plasman na Evropsko prvenstvo u nekom od narednih ciklusa. Samo učešće u Evropskoj ligi je zamišljeno kao prilika da ekipa zajedno stasava i raste, da nemamo prazna ljeta, odnosno da imamo stalna okupljanja i da probamo da kroz njih stalno podižemo kvalitet za jedan dio procenata, da bismo se u narednom ciklusu, ili dva domogli našeg cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, istakao je selektor Milorad Krunić.

 

„Jako sam srećna što nam je Savez omogućio da igramo ovo takmičenje, jer idućeg ljeta nas već očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Mnogo nam znači, pogotovo što imamo dosta podmlađenu ekipu i dobro će nam doći da se uigramo kao tim i da se još bolje upoznamo. Radujem se radu sa saigračicama i drago mi je što su sve došle zdrave i spremne za ove pripreme. Još četiri igračice čekamo da se pridruže, one završavaju sa ligom za par dana, tako da će se i one brzo priključiti. Radujem se ovom takmičenju i nadam se prolasku na finalni turnir, pa možda dogodine budemo igrale i u Zlatnoj ligi“, optimistična je Melisa Cenović.

U sklopu priprema, selekciju očekuju test dueli sa Bosnom i Hercegovinom, čiji će termini odigravanja biti naknadno određeni.

Prvi meč u Crnoj Gori je sa Gruzijom, 3. juna u Podgorici, a revanš na strani crnogorske odbojkašice očekuje sedam dana kasnije. Crna Gora biće domaćin Portugalu 14. juna, a Farskim Ostrvima 16. juna u SC “Igalo” u Herceg Novom.

Nastup ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore u CEV Srebrnoj ligi dio je projekta Svjetske odbojkaške Federacije “FIVB Empowerment”, sa ciljem osnaživanja ženske odbojke u Crnoj Gori.

Spisak igračica za pripreme:

TEHNIČARI:

Marija Šušić (Tent, Srbija)

Tijana Tvrdišić (Herceg Novi)

Viktoria Đukić (Akademija)

PRIMAČI SERVISA:

Nevena Vukčević (Partizan Efbet, Srbija)

Simona Petranović (Ub, Srbija)

Marija Tuševljak (Herceg Novi)

Danijela Džaković (Asitek, Italija)

Lara Jovović (Morača)

KOREKTORI:

Nikoleta Perović (Konsolini, Italija)

Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija)

Majda Čakar (Akademija)

SREDNJI BLOKERI:

Saška Đurović (San Rafael, Francuska)

Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija)

Katarina Budrak (Bordo, Francuska)

Teodora Rakočević (Banja Luka Volley, Bosna i Hercegovina)

LIBERA:

Melisa Cenović (Herceg Novi)

Lana Labović (Herceg Novi)

RASPORED UTAKMICA CRNE GORE U GRUPNOJ FAZI:

Subota, 27. maj:

Farska Ostrva – CRNA GORA (18h)

Srijeda, 31. maj:

Portugal – CRNA GORA (15h)

Subota, 03. jun – Verde Complex, Podgorica

CRNA GORA – Gruzija (20h)

Subota, 10. jun:

Gruzija – CRNA GORA (17h)

Srijeda, 14. jun – SC “Igalo”, Herceg Novi:

CRNA GORA – Portugal (20h)

Petak, 16. jun – SC “Igalo”, Herceg Novi:

CRNA GORA – Farska Ostrva (20h)

Povezani članci