Banner

Šebek: Prioritet da se završi proces afirmacije mladih igrača

od admin
239 pregleda

Direktor Odbojkaškog kluba Jedinstvo Slobodan Šebek zadovoljan je postignutim u minuloj sezoni i očekuje da će u narednom periodu rezultati biti još bolji.

“Mogu biti zadovoljan ostvarenim u sezoni koja je ostala iza nas. Bila je to sezona puna uspona i padova, ali smo na kraju došli do ostvarenja zacrtanih ciljeva sa početka sezone. Ono na šta smo u klubu posebno ponosni i šta nas ohrabruje su uspjesi mlađih kategorija, pa se možemo pohvaliti zlatom muške pionirske ekipe, srebrom juniora i juniorki, kao i bronzom kadeta”, rekao je Šebek.

On je podsjetio da je korona kriza prije dvije godine značajno uticala na finansiranje kluba, što je uslovilo da se nekadašnji šampion države suoči sa brojnim problemima.

“U tom periodu smo ostali bez generalnog sponzora, a budžet je gotovo bio gotovo prepolovljen. Od tada do danas predano radimo na stabilizaciji finansija i može se reći da smo došli do poslednje faze u tom procesu. Od nedavno smo dobili i novi menadžent kluba, koji je na čelu sa predsjednikom UO Vukmanom Obradovićem unio novu energiju u radu i načinu funkcionisanja. Trenutno se vode pregovori sa kompanijama koje će se uključiti u sponzorski pul i ovom prilikom pozivam sve privrednike da podrže dalji razvoj našeg kluba, koji je ovaj grad na najbolji mogući način promovisao u proteklom periodu”, istakao je direktor Jedinstva, uz zahvalnost Opštini Bijelo Polje koja je u proteklom periodu izdvojila značajna sredstva za normalno funkcionisanje kluba.

Govoreći o planovima Šebek je rekao da je prioritet da se završi proces afirmacije mladih igrača, po kojima je Jedinstvo prepoznatljivo, te da će klub i u narednom periodu predano raditi na daljem razvoju igrača i igračica iz svoje škole koja okuplja više od 200 polaznika.

“Nešto na šta smo veoma ponosni jeste činjenica da sve veći broj naših igrača i igračica dobija pozive reprezentativnih selekcija, te da mnogi imaju značajnu ulogu u nacionalnim timovima. Tu prije svega mislim na Rovčanina i Femića, koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu za mlade, kao i mladog Đurovića. Dok u ženskim reprezentacijama imamo Madžgalj, Rakočević, Krgović, Veličković i Jevrić. Kao i dva trenera Prebiračevića i Miladinovića koji su selektori kadetskih i pomoćnici u seniorskim reprezentacijama”, rekao je Šebek.

On je kazao da još uvijek nije do kraja definisano kako će izgledati ekipa u narednoj sezoni, ali da se uveliko radi na zadržavanju i potpisivanju višegodišnjih ugovora sa igračima i igračicama iz Bijelog Polja, koji će biti okosnica ekipe u narednim sezonama.

izvor: CDM

Povezani članci