Banner

Rastko i Viktoria – od “EKO mini odbojke” do seniorske reprezentacije Crne Gore

"Naš cilj kada smo krenuli u ovaj projekat je da djecu zadržimo da se bave odbojkom i na taj način smo sigurno pomogli odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori", istakao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG

od Mirjana
223 pregleda

Najmasovniji sportski projekat za djecu u Crnoj Gori “EKO mini odbojka”, koji organizuje Odbojkaški savez Crne Gore, uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD i podršku Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV), Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta, uspješno se sprovodi i sedmi put, uz rekordan broj djevojčica i dječaka uzrasta od 9 do 13 godina.

Odbojkaški savez Crne Gore pokrenuo je ovaj projekat prije osam godina, za ponos nije samo masovnost već i to što su kroz “EKO mini odbojku” ovaj sport zavoljeli danas članovi seniorskih reprezentacija, dizač Budve Rastko Milenković i tehničarka Budućnosti Viktoria Đukić.

Rastko Milenković i Viktoria Đukić

“Trenirali smo naporno i rad i trud se na kraju isplatio. Počeli smo ovdje igrajući “EKO mini odbojku”, a sada sam u seniorskoj reprezentaciji i nadam se da ću tako i da nastavim”, kazao je Rastko Milenković.

Rastko Milenković (skroz lijevo) 2016.godine

“Kroz “EKO mini odbojku” sam još više zavoljela ovaj sport. Nakon toga sam se odlučila da ovo bude moje opredjeljenje. Nagrada za naporan trud i rad je bio poziv za seniorsku reprezentaciju”, kazala je Viktoria Đukić.

Viktoria Đukić (skroz desno) 2017. godine

Njih čak 900 upoznaje se sa odbojkom i druži skoro svakog vikenda u sportskoj sali Gimnazije “Slobodan Škerović” u našem glavnom gradu.

Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG

“Veoma smo srećni kada vidimo da se ovoliki broj djece nalazi u sportskoj dvorani, da se bave sportom, naravno, najviše smo srećni kada se bave odbojkom. To je i bio naš cilj kada smo krenuli u ovaj projekat, da djecu zadržimo da se bave odbojkom i na taj način smo sigurno pomogli i odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori. Nama u ovom projektu nije cilj rezultat nego masovnost”, kazao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

“Od samog starta smo vjerovali u ovo, to smo i govorili na samom početku, da je naša želja da djecu koja su počela da igraju “EKO mini odbojku” jednog dana vidimo i u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore, a to se sada obistinjuje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima onima koji su vjerovali u nas i naš projekat, prije svega mislim na kompaniju Jugopetrol koja je naš sponzor i podrška od samog početka projekta, kao i Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Evropskoj odbojkaškoj Konfederaciji “, zaključio je Bošković.

Povezani članci