Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Učinak naših u inostranstvu

Radunović: Na EP da uživamo, nemamo šta da izgubimo

Crnogorski odbojkaš osvojio novu titulu sa Teruelom i nastavio niz uspjeha u Španiji.

Balša Radunović je završio još jednu uspješnu sezonu u Španiji – crnogorski odbojkaš je u petak veče sa Teruelom odbranio titulu (sedma u klupskoj istoriji), pošto je njegov tim u finalu plej-ofa, sa 3:0 u seriji, bio bolji od Unikahe.

“Nije bilo očekivano da ćemo doći do tako ubjedljivih 3:0 u seriji, ali smo igrali na visokom nivou u svim elementima. Sve je funkcionisalo perfektno, to je rezultat velikog rada tokom cijele sezone, koji se isplatio na kraju kad je bilo najvažnije”, kaže za “Vijesti” Radunović, najbolji poenter trećeg meča sa 15 poena (67 odsto realizacije napada i kontranapada), od čega tri iz bloka.

Da nije bilo poraza u finalu Kupa Španije, upravo od Unikahe, Teruel bi ponovio prošlogodišnji sjajan rezultat, kada je osvojio prvu tripletu. Ovako, Teruel je morao da se zadovolji sa titulom i osvojenim Superkupom Španije, u sezoni koja je počela tragedijom – smrću brazilskog libera Vinisijusa Noronja da Silve, koji je sredinom septembra umro u svom stanu od srčanog udara.

“Do sada, sigurno, najteža sezona u mojoj karijeri. Dosta neočekivanih dešavanja, nekoliko povreda, gubitak saigrača i vrhunskog druga prije svega, najboljeg kojeg sam imao u Španiji. To su samo neke stvari koje su nas ometale tokom sezone i vraćale unazad, ali smo na kraju pokazali da smo čvrsti i mentalno jaki kao ekipa i osvojili sedmu klupsku titulu. Meni je možda i najdraža, jer se sve ovako lijepo završilo”.

Radunović je završio treću sezonu u Teruelu, u kojem je osvojio ukupno šest trofeja (u prvoj sezoni je uzeo Superkup). S obzirom na to da je srećan u sredini u kojoj igra, a i u klubu su više nego zadovoljni njegovim partijama, nije isključeno da se saradnja i nastavi.

“Ekipa će dosta da se izmijeni sljedeće sezone zbog moguće promjene budžeta. Klub želi da ostanem, ali to zavisi više od njih, svakako da bih volio da ostanem, jer se u Teruelu osjećam kao kod kuće”, istakao je Radunović, koji je prije Teruela, a nakon Budvanske rivijere, proveo dvije sezone u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1), zatim je igrao u Grčkoj (Panaksaiki, AEK), Bahreinu (Darkulaib) i Iranu (Samen al Hojaj Mašhad).

Idemo da uživamo, na EP nemamo šta da izgubimo

Primač servisa iz Budve će konkurisati za prvo veliko takmičenje odbojkaša Crne Gore – Evropsko prvenstvo. „Crveni” će grupnu fazu igrati u Holandiji protiv domaćina, Poljske, Estonije, Češke i Ukrajine.

“Sigurno da grupa za EP nije laka i da sve reprezentacije iz grupe igraju vrhunsku odbojku. Ali, nemamo šta da izgubimo i trebalo bi da uživamo u svakom momentu tog velikog takmičenja, jer je prvo za nas i postići najbolje što Crna Gora može”, zaključio je Radunović.

izvor: vijesti.me