Banner

Predsjednik Odbojkaškog saveza Cvetko Pajković posjetio reprezentaciju u Igalu

od admin
285 pregleda

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore od 2. maja u Sportskom centru Igalo radi na podizanju forme i pripremi za jedan od izazova koji ih čeka ove godine – CEV Srebrnu ligu.

Odbojkašice Milorada Krunića uigravaju se za utakmice sa Farskim Ostrvima, Portugalom i Gruzijom, koje ih čekaju u periodu od 27. maja do 16. juna. Na početku priprema na prozivci je bilo 13 igračica. Nakon završetka sezona u Rumuniji i Francuskoj, radu u Herceg Novom priključile su se Dijana Vuković iz Voluntarija i članica Bordoa, Katarina Budrak.

Ekipa će biti kompletirana 18. maja, kada će se treninzima priključiti primač servisa italijanskog Asiteka, Danijela Džaković. Nikoleta Perović, u dogovoru sa selektorom Krunićem, propustiće kvalifikacije za Srebrnu ligu zbog dugačke i naporne sezone, kao i zbog hroničnih problema sa koljenom. Korektor Konsolinija od sljedeće godine ponovo će biti u nacionalnom timu.

Juče je reprezentaciju u Sportskom centru Igalo posjetio predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, Cvetko Pajković koji je za RTHN kazao da je zadovoljan viđenim.

“Radi se odlično. Reprezentacija se kompletira, selektor Krunić sa saradnicima pojačava ritam rada. Reprezentativke imaju sve uslove za rad. Pored dobre sale, tu je i teretana. Pozitivni rad sa novim selektorom koji je počeo prošlog ljeta nastavlja se u ovoj godini. Uvjerio sam se da je atmosfera odlična. Dobro se radi i očekujem da rezultati neće izostati. Na nama iz Saveza je da pomognemo da pripreme proteknu po planu”, kazao je prvi čovjek crnogorske odbojke.

U sklopu priprema, odbojkašice Crne Gore odigraće dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Bosne i Hercegovine 20. i 21. maja u Zenici.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za CEV Srebrnu ligu Crna Gora igra na Farskim Ostrvima 27. maja, a posljednja utakmica je zakazana za 16. jun sa istim rivalom u Igalu.

izvor: RTHN

Povezani članci