Banner

Prebiračević nakon žrijeba za EP u Podgorici: Očekuje nas velika borba

Selektor U17 reprezentacije, Darko Prebiračević govorio o očekivanjima od Evropskog prvenstva i rivalima u grupi

od Mirjana
381 pregleda

U17 muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće u grupi „I“ na Evropskom prvenstvu u Podgorici, a za rivale selekcija Darka Prebiračevića imaće Bugarsku, Tursku, Sloveniju, Belgiju, Austriju, Estoniju i Grčku. Naš nacionalni tim nosilac je grupe „I“, usljed domaćinstva šampionata, dok je Poljska, selekcija sa najboljim rangom u konkurenciji igrača do 17 godina, nosilac u grupi „II“, u kojoj će za rivale imati Italiju, Češku, Francusku, Srbiju, Finsku, Holandiju i Španiju.

“Dobili smo protivnike za Evropsko prvenstvo, za ono što se mi prije svega i spremamo. Negdje smo znali da koje god protivnike da dobijemo biće jako teško, obzirom na kvalitet i da je to 16 najboljih ekipa u Evropi. Mogu reći da sam relativno zadovoljan, jer negdje u toj grupi imam za protivnike Estoniju i Grčku, koje po nekim našim trenutnim saznanjima možda mogu biti protivnici sa kojim možemo ravnopravno da igramo. Bugarska, Slovenija, Belgija, su vrlo, vrlo jake i kvalitetne reprezentacije, Austrija takođe, pa nas očekuje velika borba. Ono što mene raduje i ono što treba da nam bude najvažnije, jeste da ćemo na Evropskom prvenstvu odigrati minimalno sedam utakmica i da će to biti veliko iskustvo i velika početna snaga za ove momke koji treba da budu sastavni dio starijih selekcija i na kraju seniorske reprezentacije.”

Četvrto U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 19. do 30. jula u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore. Utakmice će se igrati u dvorani kompleksa „Verde“ i Univerzitetskoj sportskoj dvorani.

Povezani članci