Banner

Poljska opravdala ulogu favorita, veliko iskustvo za naše mlade igrače

Aleksandar Minić se oprostio od reprezentativnog dresa

od Danilo
478 pregleda

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Poljske 3:0 (25:14, 25:11, 25:12) u posljednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva. Na taj način naši momci zaključili su grupu u Skoplju, sa pobjedom i četiri poraza. Meč sa viceprvacima svijeta bio je posljednji u reprezentativnoj karijeri dugogodišnjeg korektora, Aleksandra Minića (36).

Selektor Ivan Joksimović u startnu postavu uvrstio je prvi put na turniru na poziciju primača servisa Jovana Delića, kao i tehničara Danila Dubaka, uz koje su se na početku u terenu našli Marko Bojić, Blažo Milić i Aleksandar Minić, kao i libero Milan Rovčanin.

Od sredine uvodnog seta ekipa koju predvodi selektor Nikola Grbić počela je da uvećava pradnost i na kraju došla do prvog seta rezultatom 25:14. Nakon petog poena drugog seta Poljska pravi seriju 7:0 i odlazi na 11:2, što je rezultiralo ubjedljivim osvajanjem drugog dijela igre. U njemu su u našoj reprezentaciji priliku dobili i mladi tehničar i srednji bloker, Marko Joksimović (22) i Nikola Đurović (17). Do 2:0 u setovima Poljska je došla rezultatom 25:11. Ni u trećem setu Poljska nije spuštala gas. Osvojila je uvodnih šest poena, na kraju potvrdila prvo mjesto u grupi, prepustivši našem timu 12 poena.

Aleksandar Minić, koji je nakon izmjene u trećem setu dobio ovacije publike u areni “Boris Trajkovski”, osvojio je 10 poena. Primači servisa Bojić i Delić meč su završili sa šest, odnosno četiri poena, Zvicer i Strugar osvojili su po dva, a Blažo Milič poen. Kod Poljske Kačmarek je sakupio osam poena.

Crna Gora je na taj način treći nastup na Evropskim prvenstvima završila sa pobjedom nad Dankom 3:1 i porazima u tri seta od reprezentacija Poljske, Holandije, Sjeverne Makedonije i Češke. Uz Poljsku, mjesto među 16  u Evropi obezbijedile su upravo te tri selekcije.

Crna Gora – Poljska 0:3

(14:25, 11:25, 12:25)

SC “Boris Trajkovski”, Skoplje. Gledalaca: 105. Sudije: Stradson (Estonija), Jurković (Hrvatska).

Poeni iz napada: Crna Gora 23, Poljska 33. Poeni iz bloka: Crna Gora 5, Poljska 17. Poeni iz servisa: Crna Gora 0, Poljska 7. Greške protivnika: Crna Gora 9, Poljska 17.

Crna Gora: Minić, Babić, Zvicer, Ćaćić (libero), Joksimović, Rovčanin (libero), Bojić, Delić (libero), Milić, Strugar, Jovović, Đurović, Dubak, Milenković. Selektor: Ivan Joksimović;

Poljska: Popivčak (libero), Kačmarek, Kurek, Klos, Leon, Bendorž, Šljivka, Lomač, Kočanovski, Semenjuk, Zatorski (libero), Januš, Fornal, Huber. Selektor: Nikola Grbić.

Povezani članci