Banner

Otišli Minić, Ćinćur i Hadžisalihović, brzo će novi igrači, a ekipa će biti mlađa

U odbojkaškom klubu Budva rade na formiranju tima za narednu sezonu

od Mirjana
274 pregleda

Iako je od osvajanja pete uzastopne duple krune, kojom je potvrđena dominacija u Crnoj Gori, prošlo više od mjesec, u Odbojkaškom klubu Budva, praktično, nije bilo pauze. Trener Miljan Bošković, nakon što je završio sa obavezama sa pionirskom reprezentacijom na majskom turniru u Beogradu, nastavio je da trenira sa najmlađim igračima u klubu. Istovremeno, zajedno sa upravom kluba, radi i na formiranju tima za narednu sezonu, koji će biti još mlađi nego u protekloj, a doživjeće i dosta promjena u startnoj postavi.

Po isteku ugovora, Budvu su, naime, napustili najiskusniji Aleksandar Minić, te reprezentativci Matija Ćinćur (otišao u slovenački Salonit) i Benjamin Hadžisalihović (moguće je da će karijeru nastaviti u Španiji).

– Matija i Benjamin su imali želju da idu u inostranstvo, pitali su me za savjet i rekao sam im da idu, kako bi imali više kvalitetnih utakmica. Dosta su igrali za crnogorsku ligu, a ja želim da podmladim ekipu i vjerujem da će i dalje biti konkurentna za domaća takmičenja – kaže za Pobjedu trener Budvana Miljan Bošković, koji je u prošloj sezoni, prvoj na klupi Budvana, osvoji prve trenerske pehare u karijeri, titulu i Kup Crne Gore.

Od iskusnijih ostaju sigurno kapiten Balša Radunović i Nikola Radonić, koji imaju još godinu ugovora, očekuje se da ugovore potpišu i libero, srpski internacionalac Lazar Močić, te talentovani tehničar i crnogorski reprezentativac Rastko Milenković.

– Pregovori su u završnoj fazi, treba da potpišemo ugovore sa njima. Oekuje da još godinu ostane i Ivan Ječmenica, s tim da sa njim treba da obavimo razgovor – dodaje Bošković.

Budva će, dakle, u potragu za novim korektorom, jednim primačem i jednim srednjim blokerom. Osim korektora, koji će biti stranac, cilj je da ostale dvije pozicije budu pokrivene domaćim igračima, po mogućnosti mladim.

– Posao sa primačima bi trebalo da završimo u naredna tri-četiri dana. Nadamo se da ćemo kompletirati ekipu do 15. juna – zaključio je Bošković.

Igraće Ligu šampiona

Prijavljivanje za evropska takmičenja traje do 10. juna kada klubovi moraju da se izjasne da li će nastupati u Evropi ili ne. U Budvi nemaju dilemu.

Sigurno ćemo igrati Ligu šampiona – rekao nam je Miljan Bošković.

Budvani su prošle sezone preskočili prvu rundu Lige šampiona, pošto su bili prvi na turniru u Bugarskoj, u konkurenciji domaćeg Burgasa, mađarskog Kapošvara i makedonske Strumice. Ispali su u drugoj rundi, jer su bili posljednji na turniru u Beogradu, u konkurenciji španskog Las Palmasa, austrijskog Hipo Tirola i domaćeg Partizana.

Izvor: pobjeda.me

Povezani članci