Banner

OSCG domaćin druge runde kvalifikacija za U20 odbojkaše, odbojkašice u Litvaniji

od Mirjana
356 pregleda

Odbojkaški savez Crne Gore biće domaćin turnira 2. runde kvalifikacija za U20 Evropsko prvenstvo odbojkaša, koji je na programu od 5. do 7. aprila, saopštila je Evropska odbojkaška Konfederacija (CEV). Naša ženska reprezentacija u istom uzrastu takmičiće se na turniru u Litvaniji.

Naši juniori (igrači rođeni 2005. godine i mlađi) igraće u grupi E, sa selekcijama Italije, Izraela i Norveške. Turnir će se odigrati u dvorani “Verde Complex” u Podgorici.

Plasman na završni turnir izboriće pobjednici grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane selekcije.

U20 Evropsko prvenstvo na programu je od 26. avgusta do 9. septembra u Grčkoj i Srbiji, a plasman pored domaćina, do sada su izborili pobjednici turnira prvog kruga kvalifikacija, Poljska, Francuska, Bugarska, Slovenija, Finska i Škotska.

Grupa A:  Češka, Turska, Portugl, Švajcarska;

Grupa B: Letonija, Njemačka, Slovačka, Hrvatska;

Grupa C: Estonija, Holandija, Ukrajina, Rumunija;

Grupa D: Austrija, Belgija, Španija, Danska;

Grupa E: Crna Gora, Italija, Izrael, Norveška.

Ženska juniorska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi D u Litvaniji, a osim selekcije domaćina, rivali timu Mladena Miladinovića biće i Slovenija i Češka, takođe u periodu od 5. do 7. aprila.

Plasman na Evropsko prvenstvo, koje se igra od 5. do 17. avgusta u Bugarskoj i Republici Irskoj, obezbijediće pobjedinci grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije svih grupa. Pored domaćina, selekcije Poljske, Hrvatske, Italije, Švedske i Turske obezbijedile su mjesto na finalnom turniru kroz prvu rundu takmičenja.

Grupa A: Srbija, Rumunija, Austija, Belgija;

Grupa B: Slovačka, Grčka, Španija, Kosovo;

Grupa C: Njemačka, FInska, Estonija, Ukrajina;

Grupa D: Crna Gora, Litvanija, Slovenija, Češka;

Grupa E: Portugal, Holandija, Mađarska, Norveška.

Povezani članci