Banner

Odbojkaški klubovi izabrali najbolje i najperspektivnije u 2021. godini

od admin
1.7K pregleda

Glasovima klubova, izabrani su najbolji i najperspektivniji odbojkaši i odbojkašice i najbolji treneri u domaćem prvenstvu za 2021. godinu.

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2021. godinu opet je izabran Blažo Milić, član OK »Budva«. Milić je prethodne sezone osvojio Kup i prvenstvo Crne Gore sa ekipom »Budva«. U konkurenciji, na predlog klubova, selektora i trenerske komisije, bili su još i Đorđe Jovović (Budućnost Volley) i Peko Zec (Mediteran).

Za najboljeg odbojkaša u inostranstvu za 2021. izabran je Bojan Strugar, član švajcarskog Nafelsa. Strugar je prethodne sezone osvojio Kup Švajcarske i titulu MVP-a finala sa ekipom Jone, bio je i najbolji poenter ligaškog dijela prvenstva, dok ove sezone u Švajcarskoj bilježi odlične nastupe u Nafelsu. U konkurenciji su još bili i Vojin Ćaćić (Fridrishafen, Njemačka), Ivan Ječmenica (Kambre, Francuska) i Marko Vukašinović (Ravena, Italija).

Za najperspektivnijeg odbojkaša izabran je Vukašin Cimbaljević. On je bio najperspektivniji odbojkaš i u 2020. godini, a trenutno nastupa za juniorsku ekipu Vojvodine. U konkurenciji su još bili i Matija Ćinćur (Budućnost Volley, najperspektivniji odbojkaš Crne Gore za 2019. godinu), Jovan Tmušić (Mediteran), Milan Rovčanin (Jedinstvo), Avram Božović (Galeb).

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkaše u 2021. izabran je Miloš Marković, trener OK »Budva«. U konkurenciji su još bili i Zoran Vukčević (Budućnost Volley), Darko Prebiračević (Jedinstvo) i Predrag Ćorluka (Mediteran).

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2021. godinu izabrana je Marija Bojić, odbojkašica Galeb, koja je imala najviše glasova klubova. Bojić je prethodne sezone osvojila Kup Crne Gore sa ekipom Galeba. U konkurenciji, takođe na predlog klubova, selektora i trenerske komisije, bile su još i Dušanka Petrović (Luka Bar) i Teodora Čavić (Galeb).

Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu izabrana je Nikoleta Perović, odbojkašica turskog Kolejlijera. U konkurenciji su bile još i Danijela Džaković (Argona, Italija), Saška Đurović (Tent, Srbija, najbolja odbojkašica u inostranstvu za 2020. godinu) i Marija Milović (Voluntari 2005, Rumunija).

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore izabrana je Majda Čakar, odbojkašica »Rudara« iz Pljevalja. U konkurenciji su bile i Maša Dragojević (Galeb), Tamara Vukoslavčević (Luka Bar), Anja Popović (Akademija), Milena Ćetković (Budućnost Volley), Varja Delibašić (Mediteran), Lara Jovović (Morača), Simona Petranović (Ub, Srbija), Teodora Bulatović (Gimnazijalac), Vanja Matunović (Mediteran) i Lana Labović (Galeb).

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkašice izabran je Vladimir Milačić, trener Luke Bar. U konkurenciji su još bili i Nikola Masoničić, Marko Radusinović (Morača), Mladen Miladinović (Jedinstvo) i Branka Obradović (Albatros), Marko Bagarić (Mediteran).

Shodno Pravilniku o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih, odbojkaški klubovi, selektori reprezentacija i trenerska komisija daju predloge, a nakon toga odbojkaški klubovi glasaju za verifikovane predloge.

Zbog aktuelnih mjera i epidemiološke situacije vezano za pandemiju COVID-19, Odbojkaški savez Crne Gore neće organizovati svečanost povodom uručenja, već će se izabranima priznanja uručiti u ponedjeljak, 27.decembra 2021.godine u 12 časova u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Povezani članci