Banner

Odbojkašice Turske nove šampionke Evrope

Do prve titule u istoriji Turkinje došle nakon trilera sa selekcijom Srbije u Briselu. Holandija osvojila bronzu

od Danilo
300 pregleda

Odbojkašice Turske pobijedile su Srbiju 3:2 (25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13) u finalu Evropskog prvenstva, koje je odigrano u spektakularnoj atmosferi u Briselu. Melisa Vargas bila je netaustavljiva sa 41 poenom, a u prijestonici Belgije Holandija se radovala prvoj medalji nakon šest godina, pošto je pobijedila Italiju 3:0 (25:23, 28:26, 25:20).

Turska je do najvećeg uspjeha u istoriji ženske odobjke stigla nakon preokreta u duelu sa svjetskim prvakom, Srbijom, koju je dva puta sustigla i na kraju pobijedila nakon skoro dva i po sata velike borbe u Briselu. Na kraju okršaja dvije nevjerovatne poenterke, Melise Vargas i Tijane Bošković, radovala se reprezentativka Turske, koja je osvojila čak 41 poen, četiri više od prve zvijezde reprezentacije Srbije. Turska je do prvog evropskog zlata revanširavši se Srbiji za poraz u finalu u Ankari, 2019. godine, a Srbija je izgubila drugo finale Evropskog prvenstva zaredom, međutim peti put u nizu šampionat je završila sa medaljom.

U prvom meču dana u dvorani “Palata 12” branilac titule, Italija, poražen je od Holandije u tri seta, nakon 99 minuta odbojke. Nika Dalderop vodila je Holandiju do velikog uspjeha sa 17 poena, zajedno sa saigračicama anulirala dobru partiju Elene Pietrini, koja je osvojila 18 poena.

Povezani članci