Banner

Odbojkašice putuju za Grac

Nakon sjajne grupne faze ženska odbojkaška reprezentacija putuje na završni tunir CEV Srebrne lige

od Mirjana
487 pregleda

Nakon ispunjenog primarnog cilja i plasmana na finalni turnir CEV Srebrne lige u Gracu, odbojkašice Crne Gore večeras očekuje put za Austriju. Sljedeći izazov naše seniorke imaće u subotu, 24. juna kada igraju polufinalnu utakmicu sa domaćinom Austrijom sa početkom u 20:20 časova.

Crnogorske odbojkašice imale su sjajan nastup u grupnoj fazi Evropske lige, pet pobjeda maksimalnim rezultatom i jedan poraz u šest kola, a pobjednički niz žele da nastave i u polufinalu.

“Pokušaćemo da se maksimalno skoncentrišemo na prvu utakmicu polufinala, da damo sve od sebe. Austrija je jedna sasvim solidna ekipa, ali mislimo da nije i nepobjediva. Daćemo sve od sebe da odigramo utakmicu bar na nivou kao sa Portugalom, ako odigramo tako nadam se da ćemo obradovati sami sebe i ljubitelje odbojke u Crnoj Gori”, optimističan je bio selektor Milorad Krunić.

“Crvene” su se za nove ciljeve pripremale u Herceg Novom, a njihovim zalaganjem zadovoljna je i kapitenka Melisa Cenović.

“Naš cilj od početka ovog takmičenja je bio plasman na finalni turnir, to smo postigli i kao prvi u grupi odlazimo na fajnl for koji se igra u Austriji, a protivnik u polufinalu nam je upravo njihova reprezentacija. Zadovoljna sam kako radimo i moram da pohvalim svoju ekipu za maksimalno zalaganje i svakodnevni trud i rad i dobru atmosferu kako van terena, tako i kad smo na terenu. Očekujemo dobru utakmicu u subotu, motiva nam ne fali i novi cilj nam je finale Srebrne lige”.

U drugom polufinalu sastaće se Estonija i Portugal od 15 časova, a između dva polufinala ženske Srebrne lige, odigraće se i polufinalna utakmica u muškoj konkurenciji, u kojoj se sastaju Austrija i Letonija (17:35h).

U nedjelju, 25. juna na programu su utakmica za treće mjesto (17:35h), kao i finale sa početkom u 20:20 časova u dvorani “Raiffeisen Sportpark”.

Na finalni turnir u Gracu putuje 14 odbojkašica, a pored selektora Krunića u stručnom štabu biće pomoćni treneri Vladan Šaraba i Mladen Miladinović, kondicioni trener Lazar Ilinčić, fizioterapeut Aleksandar Stanišić, statističar Stanko Ivanić kao i tim menadžer Nikola Kažić.

TEHNIČARI:

Marija Šušić (Tent, Srbija)

Tijana Tvrdišić (Herceg Novi)

Viktoria Đukić (Akademija)

PRIMAČI SERVISA:

Nevena Vukčević (Partizan Efbet, Srbija)

Marija Tuševljak (Herceg Novi)

Danijela Džaković (Asitek, Italija)

Lara Jovović (Morača)

KOREKTORI:

Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija)

SREDNJI BLOKERI:

Saška Đurović (San Rafael, Francuska)

Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija)

Katarina Budrak (Bordo, Francuska)

Teodora Rakočević (Banja Luka Volley, Bosna i Hercegovina)

LIBERA:

Melisa Cenović (Herceg Novi)

Lana Labović (Herceg Novi)

Povezani članci