Banner

Odbojkašice Portugala osvojile CEV Srebrnu ligu

Nakon velikog preokreta, Portugalke preko Finske došle do istorijskog rezultata

od Danilo
114 pregleda
(foto: CEV)

Osvajača novog izdanja CEV Srebrne lige za odbojkašice, koja je ove sezone odigrana u drugačijem formatu, odlučio je zlatni set. On je pripao Portugalu, koji je sa 23:21 pobijedio Finsku, nakon što je herojski preokrenuo situaciju i došao do pehara.

(foto: CEV)

U prvom meču u četvrtak, u portugalskom Santo Tirsu, Finska je slavila prilično lako 3:0 (25:17, 25:21, 25:11), a potom i povela u revanšu u Tampereu, 25:21. Međutim, naredna tri neizvjesna seta pripala su Portugalkama koje su preokrenule i dobile meč 3:1 (21:25, 25:22, 25:23, 26:24), time osigurale zlatni set, koji im je donio zlato, prvo u CEV Evropskoj ligi.

Portugalke su na putu do istorijskog rezultata vodile borbu i sa odbojkašicama Crne Gore, koje su bile nadomak osvajanja jednog od dva mjesta u ligaškom dijelu CEV Srebrne lige. Ipak, duel u Santo Tirsu pripao je domaćinu 3:0, pa je jedini poraz u CEV Srebrnoj ligi, ispostaviće se od osvajača ovog takmičenja, naš nacionalni tim ostavio bez finala.

(foto: CEV)

Alis Klemente sa 21 poenom bila je najefikasnija u pobjedi Portugala, a sjajno poentersko veče imale su i Amanda Kavalkanti sa 18 i Julia Kavaljenka sa poenom manje. Kod Finske 18 poena osvojila je Ada Aronen.

Povezani članci