Banner

Odbojkašice Herceg Novog počele pripreme

Prije odlaska na Pale, gdje će obaviti pripreme, novski klub predstavio pojačanja za narednu sezonu

od admin
1K pregleda

Pred polazak za Pale, gdje će raditi narednih nekoliko dana, OK „Herceg Novi“ je sinoć predstavio ekipu za novu sezonu, u kojoj izabranice trenera Milorada Krunića očekuju brojni izazovi. U takmičarsku sezonu 2022/23 šampionke Crne Gore, koje su u prošloj sezoni osvojile titulu i Kup bez izgubljenog seta, ući će u još jačem sastavu.

Osim svih igračica, članova stručnog štaba i predsjednika Milana Ivaniševića, na promociju nove ekipe stigli su i saradnici i sponzori kluba, te ostali prijatelji i sportski radnici ŽOK “Herceg Novi”.

Uz trenera Milorada Krunića, u stručnom štabu su i njegov pomoćnik Srđan Crnojački, kondicioni trener Muhamed Kadrić, fizioterapeut Nikolina Puhalo, trener škole odbojke Marina Jovanović, dok je na mjestu tim menadžera Jelena Cvijović.

Poslije predstavljanja ekipe, predsjednik kluba Milan Ivanišević, inače i sam nekada vrhunskki sportista u rukometu, za RTHN je istakao da uvijek teže boljim rezultatima.

“Imamo najveće ciljeve, ali treba biti realan. Naravno, ne bi trebalo ni odustajati lako, a cilj je Liga šampiona. Uvijek je lijepo završiti sezonu u vrhu, izlaskom na međunarodnu scenu. Da li ćemo biti bolji ili ne sledeće sezone, ne mogu da kažem, ali se nadam. “Herceg Novi “ je prošle sezone, nakon dvije godine rada, bio šampion. Oprobali smo se i na evrosceni i to je uspjeh, međutim, uvijek treba težiti boljem”, poručio je Ivanišević.

U tom cilju stiglo je čak osam pojačanja.

Foto: RTHN

“U naše redove došle su: Kelsej Veltman, (Kanada), Ralitsa Vasileva (Bugarska), Marija Vonogovao (Rusija), Oksana Jakušina (Rusija), Melisa Kolurbaši (Turska) Anamarija Jonjev (Srbija), Dijana Vuković i Lara Jovović iz Crne Gore”.

Predsjednik OK “Herceg Novi” je nova pojačanja nazvao „osmorkom veličanstvenih”.

“Drago mi je što su prepoznale OK “Herceg Novi” kao sredinu u kojoj bi mogle svoje bogate karijere nadograditi i oplemeniti, a samim tim pomoći klubu. Birali smo ih u saradnji sa strukom i našim trenerom. Pozicije koje su nam bile ugrožene u prošloj sezoni i odlasci igračica doprinijeli su da angažujemo upravo ove igračice”, rekao je Ivanišević.

Dodao je kako se nada da nove djevojke neće biti samo „prolaznice”, nego da će biti prava, istinska pojačanja za “Herceg Novi”, igračice od kojih će 120 polaznica škole odbojke, koja je besplatna, učiti i mnoge krenuti njihovim koracima.

“Vjerujem da ćemo se zajedno sa pristiglim pojačanjima veseliti u novoj sezoni, a naš cilj je da potvrdimo rezultat iz prošle sezone koji je bio iznad očekivanja. Naravno tu je i pokušaj prodora u takmičenju koje se zove Liga šampiona. Desi li se nešto više, biće to zasluga upravo ekipe”, kazao je Ivanišević.

Trener Milorad Krunić ističe da jedva čekaju početak takmičenja.

“Koliko smo poslednjih sedmica analizirali, sada idemo na finalizaciju i uigravanje ekipe sa ciljem da se najbolje pripremimo jer smo mi najbitniji. Imamo vremena da stvarno pokušamo sve da napravimo dobar rezultat u Zagrebu sa “Mladosti” , belgijskim “Asterikisom” i ekipom “Gacka”. Jedva čekamo početak takmičenja i prvu utakmicu. Daćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, poručio je Krunić na sinoćnjoj prezentaciji.

Kapiten “Herceg Novog” Melisa Cenović je rekla da ekipa spremno dočekuje novu sezonu.

“Stanje u ekipi je vrhunsko, atmosfera je uvijek dobra, idemo na Jahorinu da “napunimo baterije”, spremne smo i orne, i sve jedva čekamo da sezona krene. Teško je nešto više reći o grupi za kvalifikacije u Zagrebu jer su sastavi iz Belgije i Hrvatske stvarno dobri, ali i naša ekipa je vrlo kvalitetna. I pored puno nepoznanica nadam se dobrim rezultatima u Domu odbojke u Zagrebu i više nego dobroj sezoni sa naše strane”, poručila je Cenović.

izvor: RTHN

Povezani članci