Banner

Odbojkašice Herceg Novog odbranile pehar Kupa Crne Gore

Drugu godinu zaredom tim Milorada Krunića osvojio Kup

od Danilo
151 pregleda

Odbojkašice Herceg Novog pobijedile su Luku Bar 3:0 (25:21, 25:14, 25:19) u finalu Kupa Crne Gore u SC “Nikoljac” u Bijelom Polju. Šampion je na taj način obranio pehar, drugi put u istoriji kluba osvojio Kup Crne Gore, a Luka Bar osmi put u istoriji završio kao drugoplasirani u najmasovnijem takmičenju.

Herceg Novi je opravdao ulogu favorita, a u prvom setu djelovalo je da će finale biti neizvjesno. Luka Bar je osvojila prvi poen asom Krute, potom bila u igri sve vrijeme, uspjela i da se trgne nakon što bi branilac trofeja napravio mini seriju, međutim više od 21 poena u prvom dijelu finala nije mogla da osvoji. Novljanke su predvođene Dijanom Balaj i kapitenkom Ralitsom Vasilevom, koje su osvojile po pet poena u prvom setu, zaključile uvodni dio finala, 25:21.

Siguran je bio šampion Crne Gore u nastavku – Posebno je bila raspoložena Dijana Vuković, koja je nakon dva seta stigla do devet poena, izostao je bolji učinak u napadu ekipe Vladimira Milačića, pa je sa 25:14 Herceg Novi poveo 2:0.

Veoma loš start trećeg seta za “sirene”, pa je u prvih osam poena, od čega je Herceg Novi osovjio sedam, Vladimir Milačić čak dva puta morao da traži tajm aut. To nije zaustavilo seriju Novljanki, pa je nakon 10 poena bilo 8:2 za Melisu Cenović i saigračice, međutim reakcija Luke Bar stigla je nešto kasnije – prišle su Baranke na -3, 12:8, ali Herceg Novi novom serijom 3:0 napravio nedostižnu prednost. Uprkos naporima ekipe Vladimira Milačića da produži finale, ono je završeno u tri seta, 25:19, trijufmom Herceg Novog.

Herceg Novi je odbranom trofeja stigao do drugog pehara u Kupu u klupskoj istoriji, najavio napad na novu duplu krunu.

Luka Bar je ostala na sedam trofeja u Kupu, po čemu je, uz gradskog rivala, ekipu Galeb Liko Soho Group-a, rekorder, ali je čak osmi put stala na korak od pehara.

Kapitenka Herceg Novog Ralitsa Vasileva sa 16 poena i Dijana Vuković sa tri manje predvodili su osvajača Kupa do pobjede. Dvocifrena je bila i Oksana Jakušina sa 10 poena. Kod Luke Bar 10 poena Kristine Božović, sedam je osvojila kapitenka, Dušanka Petrović, šest srednja blokerka Aieska Visente Fereira.

U EPCG Superligi odbojkašica takmičenje će biti nastavljeno 12. aprila, kada počinje polufinalna serija plej-ofa u kojoj će igrati i finalisti Kupa. Herceg Novi će za rivala imati Budućnost, Luka Bar ekipu Morače. Mečevi u Herceg Novom i Baru igraju se 12. aprila, revanši u Podgorici su četiri dana kasnije. U polufinalu plej-ofa šampionata igra se do dva trijumfa.
Program u SC “Nikoljac” biće kompletiran finalem Kupa odbojkaša, u kom će od 20 sati Jedinstvo dočekati Budvu, uz prenos na RTCG.

Herceg Novi – Luka Bar 3:0 (25:21, 25:14, 25:19)

Bijelo Polje: SC “Nikoljac”. Gledalaca: 300. Sudije: Slobodan Kovačević, Dragana Vučinić.

Hereg Novi: Vongova 8, Cenović (libero), Vasileva 16, Čabonenko 6, Jovović 1, Labović (libero), T. Tvrdišić 1, Vuković 13, Dragović, Tuševljak, Balaj 4, Jakušina 10, Lisičić, Jonjev. Trener: Milorad Krunić.

Luka Bar: Petrović 7, Knežević, Kovač (libero), Šlestar 1, Pepđonović 4, Gardašević, Fereira 6, Kuburović, Nikezić 4, Kruta 5, Božović 10, N. Tvrdišić (libero). Trener: Vladimir Milačić.

Povezani članci