Banner

Odbojkašice Gimnazije “Slobodan Škerović” prvakinje Evrope

Muška ekipa barske Gimnazije "Niko Rolović" zauzela četvrto mjesto

od Mirjana
554 pregleda

Učenice podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” osvojile su zlatnu medalju, dok je muška ekipa barske Gimnazije “Niko Rolović” bila četvrta na Evropskom prvenstvu u odbojci, koje je u organizaciji Evropske federacije za školski sport održano u Trebinju.

Podgoričkom timu su pripale i tri individualne nagrade – Kristina Božović je proglašena za najbolju (MVP) igračicu i najboljeg korektora prvenstva, a Una Mitrović za najboljeg tehničara.

Članice ženske odbojkaške ekipe podgoričke Gimnazije, pored njih dvije, bile su još: Maša Simović, Sanja Rudan, Mija Milić, Anastasija Anđelić, Marija Cvijović, Marija Popović, Ksenija Krunić i Manja Vuković, a predvodio ih je trener Marko Garčević.

Gimnazijalci iz Bara su, nakon sjajnih igara u grupi, poklekli u polufinalu, a onda su poslije velike i neizvjesne borbe izgubili i meč za bronzu poslije tri seta od 13. Beogradske gimnazije.

Za ekipu profesora Lazara Macanovića u Trebinju su nastupili: Luka Vujošević, Damir Ramović, Božidar Petković, Ivan Martinović, Nikola Rabrenović, Jovan Drešić, Luka Lojić, Balša Milatović, Dario Karanikić i Aleksandar Smolović.

U ekspediciji Crnogorskog školskog sportskog saveza bili su još profesor Jovan Lepetić, koji je bio vođa delegacije i odbojkaški sudija Vladimir Perazić.

Izvor: cdm.me

Povezani članci