Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Euro Volley 2021

Odbojkašice Crne Gore pružile dostojan otpor Slovačkoj (FOTO)

Crnogorske odbojkašice u trećoj, poslednjoj utakmikci turnira u Podgorici,nijesu uspjele da ostvare pobjedu. Poražene su od reprezentacije Slovačke rezultatom 3:0 (25:22, 25:17, 25:23). Sljedće nedelje ih očekuje turnir u Slovačkoj, na kojem se nadaju boljem plasmanu.

Naše odbojkašice bile su oslabljene neigranjem Milene Burzanović, koja je zbog  povrede propustila ovu utakmicu.

Utakmicu je servisom otvorila Danijela Džaković, početak prvi set je bio ujednačen, fantastične udarce razmjenljivale su obije strane. Ali četiri poena prednosti na sredini seta za reprezentaciju Finske (15:11) natjeralo je selektora Masoničića da zatraži tajm-aut. Naše odbojkašice su se vratile u igru, smanjile prednost i dobrom igrom natjerale selektora Slovačke da zatraži minut odmora. Međutim, prvi set je pripao Finskoj (25:22).

Start drugog seta sličan prvom, poen za poenom, svoje kvalitete pokazivale su Crna Gora i Finska. I Pored dobre igre Danijele Džaković, Nikolete Perović i saigračica, reprezentativke Finske su uspjele da se „odlijepe“ i prednost zadrže do kraja drugog seta (25:17).

 Umor je stigao naše djevojke u trećem setu,a to su odbojkašice Slovačke iskoristile  i osvojile i ovaj set. Crnogorke su se probudile na završnici seta, približile se na poen zaostatka, ali nažalost nijesu uspjele da se vrate u igru (25:23).

U redovima Crne Gore istakle su se Nikoeta Perović sa 16 poena i  Džaković Danijela sa 14. U ekipi Finske istakla se Nikola Radosova sa 21 poenom.

Slovačka – Crna Gora 3:0

(25:22, 25:17, 25:23)

Slovačka: Michaela Abrhámová, Barbora Koseková, Karin Palgutová, Ema Smieškov, Skarleta Jančová, Nikola Radosová, Romana Krišková, Tereza Hrusecka, Karolína Fričová, Anna Kohútová, Karin Šunderlíková, Katarína Körmendyová, Ema Magdinová, Mária Žernovič.Marco Fenoglio –  selektor

Crna Gora: Veljkovic Ana, Perovic Nikoleta, Cvijovic Jelena,  Cenovic Melisa, Tusevljak Marija, Roganovic Tamara, Dzakovic Danijela, Petranovic Simona, Vukcevic, Milivojevic Evgenija, Djurovic Saska, Labovic Lana,  Dragovic Mina. Masonicic Nikola – selektor