Banner

Odbojkaši spremni za put, Joksimović: Energija na visokom nivou, uvijek sam optimista

Muška odbojkaška reprezentacija u utorak putuje za Skoplje na EuroVolej 2023

od admin
390 pregleda

Crnogorska muška odbojkaška reprezentacija spremna je za treće vezano Evropsko prvenstvo. Na konferenciji za medije pred put za Skoplje selektor Ivan Joksimović istakao je da je zadovoljan učinjenim tokom šest sedmica priprema, na kojima je naš nacionalni tim igrao sa reprezentacijama Izraela i Japana.

Foto: Stefan Ivanović

“Energija i voljni momenat kod svih igrača od prvog dana, počev od njih 18 pa zaključno sa spiskom koji je objavljen, je bila na najvećem mogućem nivou i sa željom i ambicijom da se napravi nešto u Sjevernoj Makedoniji. Naša želja je da to bude drugi krug, znamo naše kvalitete, znamo i apsolutno kvalitete svih protivnika u grupi, jer smo bili vrijedni tokom priprema i prikupili smo sve moguće materijale koji su nam bili dostupni. Analizirali smo apsolutno sve i sa određenom dozom optimizma možemo da idemo za Skoplje”, istakao je Joksimović na konferenciji za medije.

Joksimović je zadovoljan balansom u ekipi i potporom koju mladi igrači pružaju iskusnima.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da ćemo po prvi put možda imati u ekipi 14 ravnopravnih igrača, koji mogu da konkurišu i koji mogu da odgovore zadatku, što možda ranijih godina nije bio slučaj, jer bio je dosta veliki generacijski jaz između iskusnijih i mlađih igrača. Sada su ti mlađi igrači nadošli kvalitetom i jednostavno ponudili nam nešto što će biti jako korisno i olakšati starijim igračima i omogućiti im da se lagodnije osjećaju na terenu”, zadovoljan je Joksimović.

Foto: Stefan Ivanović

Samim plasmanom na Evropsko prvenstvo ispunjen je jedan cilj, a naredni je plasman u nokaut fazu.

“Mnogo je kalkulacija. Smatram da ne treba da gledamo na dvije pobjede kao dvije pobjede. Što ne bismo gledali kao tri? Ja sam uvijek optimista bio i kada smo prošle godine kretali u kvalifikacije. Niko nije mogao da vjeruje da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, pa smo se plasirali. Posebno ne u utakmici protiv Portugala. Smatram da u grupi u kojoj jesmo imamo potencijal da napravimo dvije pobjede, a vjerujući u nas, što ne i više” naglasio je selektor.

Foto: Stefan Ivanović

Odbojkaši za Skoplje putuju rano ujutru u utorak, 29. avgusta. Prvi protivnik u grupi C biće Holandija, 31. avgusta od 17 sati, potom slijede mečevi sa Sjevernom Makedonijom (2. septembar), Danskom (3. septembar), Češkom (4. septembar) i Poljskom (6. septembar).

Za naš tim na EuroVoleju nastupiće tehničari Rastko Milenković, Danilo Dubak i Marko Joksimović, srednji blokeri Luka Babić, Blažo Milić i Nikola Đurović, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić i Ivan Zvicer, korektori Aleksandar Minić, Bojan Strugar i Đorđe Jovović i libera Jovan Delić i Milovan Rovčanin.

Selektoru Joksimoviću će u radu pomagati asistenti Miloš Marković i Miljan Bošković, kondicioni treneri Vladimir Živanović i Mirko Eraković, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Nikola Vojinović, dok će Danilo Petrović biti zadužen za komunikaciju sa medijima.

Povezani članci