Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Euro Volley 2021Reprezentacija

Odbojkaši u petak igraju protiv Albanije

Dvije kontrolne utakmice pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Holandiji prije dvije godine imala je odbojkaška reprezentacija Crne Gore, dvije će imati i pred nastup u kvalifikacijama za naredni šampionat Starog  kontinenta. Tada je rival bila Grčka, koja će nam biti najveći rival u predstojećim kvalifikacijama, sada je protivnik Albanija, selekcija koji bi trebalo da posluži selektoru Veljku Bašiću da brusi formu za prvi turnir u Gruziji, koji počinje 7. maja.

 

“To su utakmice koje će nam mnogo koristiti iz dva razloga. Prvi je da vidimo kako su igrači tehnički i taktički napredovali i kako su se uklopili u sistem igre koji gajimo, što je veoma važno. Drugi razlog je što su nam ti mečevi potrebni da uđemo u taj takmičarski ritam, koji nam je neophodan uoči turnira koji nas očekuju”, kaže selektor Bašić.

Za četvrtak je sa Albanijom zakazan susret koji ima karakter treninga, dok je u petak zvanična utakmica protiv istog rivala koja počinje u 17 časova. Zbog pandemije korona virusa nije dozvoljeno prisustvo gledalaca, ali ljubitelji odbojke moći će da posmatraju utakmicu u direktnom prenosu na “MNE sportu” i portalu odbojka.me.

Selektor Bašić ističe da do sada sve ide po planu…

“Potpuno sam zadovoljan onim što smo odradili do sada, ispunili smo sve što smo zacrtali i na tehničkom i na taktičkom planu. Momci su motivisani i raspoloženi, a posebno bih istakao mlade igrače koji su svojim angažmanom ulili neku novu energiju u ekipu.”

Reprezentaciji su se zbog obaveza u klubovima posljednji priključili najiskusniji, odnosno oni od kojih se najviše očekuje – kapiten Vojin Ćaćić i srednji bloker Ivan Ječmenica. Ali, bar njima nikada nije bio problem da se uklope u tim i sprovedu u djelo Bašićeve zamisli.

“Jako dobro su se uklopili, oni su iskusni i sjajni momci koji su sa reprezentacijom prošli puno toga, koji dolaze iz jakih takmičenja i nisu imali nikakvih problema da odmah budu na potrebnom nivou. Ekipa je već sada spremna, ostalo je samo da poradimo i na nekim finesama u odbrani, kao što je blok, ali pripreme protiču u najboljem redu tako da sam potpuno zadovoljan”, zaključuje selektor Crne Gore.