Banner

Novi klubovi za šest crnogorskih odbojkašica

od admin
548 pregleda

Jelena Cvijović ostaje u Rumuniji, ali će iduće sezone igrati u drugom klubu – crnogorska odbojkašica je potpisala ugovor sa Krajovom, pa će igrati zajedno sa saigračicom iz reprezentacije, tehničarkom Evgenijom Milivojević, koja je produžila ugovor u klubu koji se ove sezone vratio u Prvu ligu Rumunije.

Za primačicu servisa naše selekcije to je treći klub u Rumuniji, jer je Cvijovićeva nosila dres Peniciline (od 2015. do 2018. godine) i prošle sezone Targu Mureša. Ponikla je u Galebu, a igrala je još u Dinamu iz Pančeva, Zrenjaninu, grčkom Makedonesu i Markopulu, te turskom Bujukčekmecu.

Klub je u Francuskoj promijenila još jedna naša reprezentativka Milena Burzanović, koja je nova članica Nima. Prošle sezone je 20-godišnja primačica servisa igrala u Pari Sen Klodu, u koji je Burzanović stigla prošlog ljeta iz Luke Bar. U Crnoj Gori je Milena prvo nosila dres Budve.

I Katarina Budrak, djevojka ponikla u Morači, promijenila je klub u Francuskoj, pa će iduće sezone igrati za Sans Olimpik. Budrak je prošle sezone igrala u Entan Sen Šomonu, a prije toga u Miluzu i Pari Sen Klodu.

Tehničarka reprezentacije Crne Gore Tamara Roganović je nova članica Partizana, u koji dolazi nakon dvije sezone u Sremu. U dosadašnjoj karijeri nosila je dres Novog Sada, Crnokose iz Kosjerića, bugarske Beroe, te četiri sezone TENT-a…

Najzad, dvije mlade odbojkašice iz naše lige, nastaviće školovanje i odbojkaško usavršavanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Libero Morače Ksenija Đonović potpisala je ugovor sa CSI koledžom (koledž Južni Ajdaho). Prije sedam godina Ksenijina sestra, Marija, koja je takođe ponikla u Morači, branila je boje istog koledža i osvojila prvenstvo NCAA.

Najzad, primačica servisa Budućnosti Selma Sutaj će igrati za američki Triniti vali koledž iz Teksasa.

Izvor: Pobjeda – Arena

Povezani članci