Nikola Masoničić: Svakoga možemo da savladamo

od admin
4 pregleda

Naši odbojkaši su prvi probili led, u septembru su debitovali na Evropskom prvenstvu, i predstavili se u lijepom svjetlu (dvije pobjede u pet mečeva).

Njihovim stopama žele i dame, a novu šansu će imati ove godine u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta. Rivali u grupi su Slovačka, Finska i Kosovo, a dvije prvoplasirane idu na EP.

“Mislim da je grupa solidna, možda smo mogli i malo više sreće da imamo kod žrijeba, ali šta je tu je. Slovačka i Finska, iako nisu previše atraktivne i poznate reprezentacije, jako su nezgodne i kvalitetne. Još kad znamo da su obje bolje plasirane od nas na CEV rang-listi, svjestan sam da nam neće bit lako i da nismo favoriti u grupi. Ali, isto tako svjestan sam da imamo šanse da pobijedimo sve, pogotovo na domaćem terenu”, kaže za “Vijesti” Nikola Masoničić, selektor odbojkašica.

Masoničić ističe da se nada “da će u ovim kvalifikacijama prvi put, od kad je selektor, ekipa biti kompletni”.

“Raduje me što sve igračice imaju klubove i što igraju u svojim timovima zapažene uloge, imaće nakon klupskih sezona vremena da se odmore i da na pripreme dođu zdrave i željne odbojke. Mislim da se sastav neće previše mijenjati, ali to zavisi od zdravstvenog stanja i od toga kakve će sezone imati igračice. Pojedine mlade igračice su pokazale na prošloj akciji da se na njih mora ozbiljno računati i one će, svakako, dobiti šansu i u toku kvalifikacija. Mislim da su se i igračice nakon prve dvije akcije navikle na novi stručni štab i mi kao ekipa iz utakmice u utakmicu igramo i izgledamo sve bolje. Biće to neki spoj iskustva i mladosti, a glavni zadatak će biti da napravimo dobru atmosferu. To, prije svega, očekujem od iskusnijih igračica, da budu primjer radom i ponašanjem”.

Selektor “crvenih” vjeruje da će “Savez obezbijediti kvalitetne uslove za rad, kao što je i do sada bio slučaj”.

“Ako tako bude, mi ćemo uraditi sve da napravimo što bolji rezultat. Nadam se da će igračice koje igraju u domaćoj ligi, a potencijalne su seniorske reprezentativke, što prije napraviti iskorak i preći u neku jaču ligu, iako je naša liga svake godine sve bolja i pojavljajuju se neki novi klubovi pored ovih ovih koji svake godine odlučuju o trofeju, a tu mislim na Luku Bar, Moraču, Rudar i Galeb. Gimnazijalac je iz godine u godinu sve bolji, Albatros je ove godine ušao u Prvu ligu i napravio dobru ekipu što je dobro za našu ligu, ali se nadam da će i ostali klubovi krenuti njihovim stopama”, istakao je selektor crnogorskih odbojkašica.

Masoničić je i trener Galeba, sa kojim će se i ove sezone pokušati da se bori za što bolji plasman na domaćoj sceni.

“Kao i svake godine, oslanjamo se na igračice iz naše škole, najmlađa smo ekipa u ligi i ako smo se na polusezoni pojačali sa dizačem Milicom Knežević, i dalje nismo favoriti  za neki od trofeja, jer su Luka Bar i Morača mnogo kvalitetniji i iskusniji od nas. Rudar, Gimnazijalac i mi ćemo do samog kraja voditi borbu za 3. i 4. mjesto. Nismo imali sreće u Kupu i izvukli smo u polufinalu Luku Bar, ekipu koja je do sad izgubila samo jedan set, koja ima četiri igračice koje su osvojile Igre malih zemalja. Pokušaćemo da se spremimo i ako nam se ukaže prilika da napravimo veliko iznenađenje”, zaključio je Masoničić.

izvor: Vijesti

Povezani članci