Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Intervju

Milutin Pavićević, jednostavno najbolji

Najzaslužniji što finale Kupa Crne Gore, odigrano u subotu, nije bilo ni previše uzbudljivo ni neizvjesno, svakako je Milutin Pavićević. Korektor Budve bio je dominantan u svakom pogledu, pružio blistavu partiju protiv svog bivšeg kluba i na kraju više nego zasluženo osvojio priznanje za najboljeg igrača finala. Pavićević je na taj način samo potvrdio da posjeduje ogroman potencijal, ali i pokazao da taj potencijal razvija u pravom smjeru.

“Divan je osjećaj odigrati dobru utakmicu i kada na kraju to bude nagrađeno i individualnim priznanjem. Ali, sve to ne bi se moglo postići bez zajedničke posvećenosti i želje. Dugujem zahvalnost mojem timu i trenerima”, kaže Pavićević.

Ove sezone Budva dominira domaćom scenom, jedan od najzaslužnijih za to svakako je 21-godišnji Milutin, ali i njegove sjajne partije dolaze zahvaljujući odličnoj igri čitavog tima.

“Atmosfera u klubu je odlična, a odlični su i uslovi rada. U takvoj sredini tim je u situaciji da se pokaže u najboljem svjetlu. Uloženi rad, posvećenost i entuzijazam doveli su nas do rezultata. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti u dosadašnjem ritmu.”

Njegova ljubav prema odbojci dolazi iz porodice…

“Zahvaljujući sestri koja se bavila odbojkom, ja sam ušao u taj svijet i na meni svojstven način zavoleo sam odbojku. A da to bude moj odabir životnog poziva, najviše mogu da zahvalim prof. dr Petru Karadžiću, koji je prepoznao moj dar, talenat i predispozicije za odbojku.”

Prva velika stepenica u karijeri koja obećava neslućene visine, bila je vezana za njegov rodni grad.

“Zaigrao sam za OK Budućnost i zahvaljujući upornom radu i trudu, sa mojim saigračima i, naravno, trenerom, uspio sam da “zaplivam odbojkaškim vodama”. Zahvalio bih se mojim prvim trenerima Zoranu Vukčeviću i Balši Raduloviću na onome što sam naučio, pošto je odatle sve počelo.

U avgustu prošle godine spustio se na more… Rezultat je odmah stigao, u riznicu trofeja pohranio je Kup Crne Gore i titulu MVP finala. Ali, s obzirom na njegov kvalitet i potencijal, i Budva će vjerovatno biti jedna (doduše vrlo važna) stanica na putu ka evropskim visinama.

“U Budvi mi je lijepo i volio bih da ostanem da živim u Crnoj Gori, ali pošto se nadam da ću se odbojkom baviti dugoročnije, da će ona biti moj životni poziv, sigurno ću jedno izvjesno vrijeme biti van moje Crne Gore. Kao i svaki mladi igrač, imam želje i ambicije da zaigram na inostranim parketima, u najjačim ligama.”

Miloš je prije tri mjeseca napunio tek 21 godinu (rođen 14. decembra 1999). Studira, voli da čita…

“Uporedo sa odbojkom i studiranjem, volim da se bavim i drugim aktivnostima. Volim da čitam knjige. Volim i da gledam tenis u slobodno vrijeme. Naravno, pratim i svjetsku odbojku.”

A u svjetskoj odbojci, korektor bira – korektora. Jednog od onih koji je proslavio poziciju na kojoj igra.

“Po stilu igre i osobenosti izdvajam Ivana Miljkovića, za mene najboljeg odbojkaša u istoriji. Volio bih da i ja u svijetu odbojke ostavim bar približan trag kao što je on, te da budem prepoznat po svom kvalitetu.”

Priznanje za najboljeg igrača finala Kupa, uručio mu je selektor crnogorske reprezentacije Veljko Bašić. Kada uskoro Bašić bude diktirao spisak reprezentativaca za pripreme uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, očekuje se da na njemu bude i Milutinovo ime.

“Nadam se da ću i ovaj put biti pozvan, pošto sam već imao čast da nastupam za naš seniorski tim. Očekujem da ćemo i ovaj put uspjeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i da ćemo napraviti korak naprijed u odnosu na prošli.”

Miloš Marković: Milutin je vrijedan, posvećen i željan uspjeha

“Riječ je o mladom i perspektivnom odbojkašu koji izuzetno voli naš sport. Dolaskom u Budvu postao je dio ekpie koja je formirana sa jasnim ciljem potpune afirmacije mladih igrača i njihove konkurentnosti u borbi za visok plasman. Lijepo se uklopio, a u periodu za nama pokazao da je vrijedan, posvećen i željan uspjeha. Kao nagrada, uslijedila je prva titula pobjednika Kupa i priznaje za MVP-a finalne utakmice”, o svom mladom igraču u superlativima govori Miloš Marković. trener Budve, osvajača Kupa Crne Gore za sezonu 2020/2021.

Marković predviđa da će Milutin Pavićević imati blistavu karijeru, a da će od takve karijere veliku korist imati i naša reprezentacija.

“Rekao bih da postoji puno prostora za Milutinov napredak i razvoj, te da je za igrača u njegovim godinama najvažnije da igra i bude dio sistema koji se takmiči u ligama van našeg nacionalnog okvira. Uvjeren sam da će uz naporan rad i malo sreće ostvariti zavidnu karijeru i vrlo brzo postati uzdanica nacionalne seniorske selekcije”, zaključuje Marković.